Де в Лубнах та по якій ціні продається розсада

Де в Лубнах та по якій ціні продається розсада

Останнім часом в умовах збройної агресії російської федерації та у звʼязку з окупацією окремих територій України, де мешканці не мають можливостей для повноцінного життя та часто позбавлені найнеобхіднішого, досить гостро постає питання продовольчої безпеки і забезпечення харчовими продуктами населення.

Україна є традиційно сільськогосподарською країною, у якій надзвичайно поширена культура садівництва та городництва, адже саме присадибні ділянки є тією підтримкою для громадян, яка надає можливості почувати себе впевнено за будь-яких економічних потрясінь. Не виключенням є й мешканці нашої громади та гості Лубенщини. З настанням сезону городництва лубенці, як і в попередні роки, активно починають підготовку до обробітку земельних ділянок та висаджування сільськогосподарських культур для власних потреб.

У звʼязку з цим виконавчим комітетом Лубенської міської ради було проведено моніторинг наявності посадкового матеріалу на ринку та у магазинах міста та цін на нього. Результати обстежень свідчать про те, що громада на даний час повною мірою забезпечена усіма необхідними матеріалами для садівництва та городництва.

Так у широкому асортименті представлене насіння овочевих культур (огірки, помідори, морква, зелень, кабачки, гарбузи, кавуни, редис, баклажани, дині, буряки, капуста тощо) та квітів на СТ «Лубенський ринок» та у спеціалізованих магазинах міста («Дім. Сад. Город» по вул. Садовій, «Насіння» по вул. Мистецькій та інші), у мережевих магазинах міста («Та-Да», «Маркет Опт», «АТБ»). Вартість одного пакуночка в залежності від виду продукції та ваги насіння коливається від 3 до 12 грн (в магазинах) та від 5 до 15 грн (на ринку). Тут же можна придбати й грунтосуміші для розсади та засоби для захисту рослин.

На ринку широко представлені різні сорти посадкової цибулі («Халцедон», «Тріумф», «Білий лебідь», «Корадо», «Глобус», «Дельфін» та інші), вартість якої коливається від 80 до 160 грн за кілограм.pocadka 02052022 2

На будь-який смак представлений і «стратегічний» продукт для нашого регіону – картопля. Посадкову картоплю різних сортів («Белла Росса», «Гранада», «Пікассо», «Чорний принц», «Рівʼєра», «Королева Анна», «Мелоді», «Гала» та інші) на ринку можна придбати від 8 грн до 12 грн за 1 кг, в магазині «Насіння» картопля з Голландії («Рівʼєра», «Мадлен», «Парадізо», «Пікассо») - по 120 грн за 2,5 кг.

На СТ «Лубенський ринок» вже розпочали торгівлю розсадою. Вартість розсади помідорів – від 40 до 50 грн за 10 шт., перцю та капусти - від 50 до 60 грн за 10 шт. (в залежності від сорту та якості посадкового матеріалу). Слід зазначити, що це перша розсада, тому ціни на неї зазвичай вищі, надалі ціни на розсаду овочів, як правило, поступово знижуються.

Також садівники на ринку можуть придбати саджанці плодових дерев та кущів у асортименті (яблуні, груші, сливи, абрикоси, горіхи, вишні, черешні, смородина, малина тощо).

Тож запрошуємо мешканців та гостей міста на ринок та у торговельні мережі для придбання насіння, розсади та саджанців.

Джерело Лубенська міська рада

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!