Полтавщина стала надійним тилом для Харківщини та Сумщини, – Дмитро Лунін

Полтавщина стала надійним тилом для Харківщини та Сумщини, – Дмитро Лунін

Потужний гуманітарний і логістичний хаб та надійний тил для сусідніх областей – саме такою стала Полтавщина з початку широкомасштабного російського вторгнення.

Прийняла тисячі людей, які виїхали із територій бойових дій, отримала, сформувала й відправила сотні тонн гуманітарної допомоги на Сумщину й Харківщину, запустила сортувальний центр індивідуальних продуктових наборів. Про цю роботу розповів в інтерв’ю для Укрінформу начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.tul 18042022 3

За його словами, наразі на Полтавщині перебувають 113 тисяч переселенців. Вони подали заявки на отримання статусу ВПО. Понад 89 тисяч внесені в базу й уже отримали цей статус.

«Розуміємо, що назвати точну цифру неможливо, бо багато людей приїхали за кілька днів до війни, хтось прибув до своїх родичів і не реєструвався, хтось проїхав транзитом через область. Усіх ми забезпечуємо всім необхідним, – сказав Дмитро Лунін. – Полтавщина стала надійним тилом для Харківщини та Сумщини. Це так, але Полтавщина – тил неглибокий. Ще недавно на межі Полтавської та Сумської областей ішли бої. Тому Полтавщина – це прифронтова область. Це й визначає наші основні завдання, насамперед це приймання і розміщення біженців, їх організоване доправлення до області у разі створення гуманітарних коридорів».

Дмитро Лунін додав, що важливим питанням є створення нормальних умов для найбільш вразливих категорій громадян – дітей, літніх людей, осіб з інвалідністю. У громадах області розміщено майже 50 евакуйованих вихованців інтернатних і реабілітаційних закладів. П’ять дитячих інтернатних закладів прийняли й переправили до західних областей. До області переїхали декілька вишів із сусідніх фронтових регіонів. Наразі організовано дистанційне навчання у загальноосвітніх закладах для більш як 7 тисяч дітей-переселенців.tul 18042022 2

Очільник області розповів, що спільно з обласними військовими адміністраціями Сумщини та Харківщини, а також волонтерами організовано систематичний підвіз до постраждалих громад гуманітарних вантажів – харчів, медикаментів, одягу, ковдр тощо.

«Полтавщина справді потужний гуманітарний і логістичний хаб. На сьогодні до постраждалих громад відправлено 145 фур гуманітарної допомоги сумарною вагою 1600 тонн. Активно допомагає бізнес. В області дуже потужний волонтерський рух – понад 100 організацій», – додав Дмитро Лунін.

Зазначив, що в обласному центрі за програмою президента України запустили сортувальний центр індивідуальних продуктових наборів. Їх формують для жителів Сумщини.

«До запуску сортувального центру в Полтаві долучилися десятки підприємств. Усі необхідні продукти закупило Міністерство економіки України спільно з АТ «Укрзалізниця». Наразі сотні волонтерів збирають індивідуальні продуктові набори для мешканців сусідньої області. Зібрали вже 32 тисячі наборів. Плануємо сформувати 500 тисяч таких пакунків. До речі, такі продуктові набори не лише відправляють на Сумщину, а будуть видавати переселенцям і на Полтавщині», – сказав Дмитро Лунін.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!