Інгредієнти:
- Свинячі реберця - 1 кг
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Інгредієнти для соусу:
- Ріпчаста цибуля - ½ штуки
- Рослинна олія - 1 ст. ложка
- Мелений кмин - ½ ч. ложки
- Кетчуп - 120 мл
- Соус чилі - 1 ст. ложка
- Коричневий цукор - 2 ст. ложки
- Яблучний оцет - 1 ст. ложка
- Сіль - за смаком
Приготування:
Реберця рубають на порціонні шматочки, миють, знімають плівку.
Далі щедро з усіх боків натріть ребрерця сіллю і чорним меленим перцем, викладіть їх у форму для запікання м’ясною стороною вгору.
Щільно запечатайте форму фольгою та запікайте реберця приблизно 3–3,5 години при температурі +135 °С.
Тим часом приготуйте соус. Для цього почистіть і подрібніть цибулю і протягом 5-8 хвилин обсмажте в олії на середньому вогні до золотистого кольору.
Посипте цибулю кмином і готуйте ще 30 секунд.
У ту ж сковороду додайте кетчуп, перець чилі, цукор, оцет та сіль. Перемішайте та готуйте ще 2 хвилини.
Дістаньте реберця з духовки, зніміть фольгу і змастіть свинину соусом.
Поверніть страву у духовку ще на 3-5 хвилин до утворення апетитної скоринки.