Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 ст.
- Яловичий фарш – 400 г
- Вода – 1 ст.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 150 г
Приготування:
У глибоку ємність налити теплу воду (30-40°C). Додати цукор і дріжджі та розмішати.
Через 10 хвилин додати до води сіль (0,5 чайної ложки), розмішати, всипати борошно.
Далі влити в тісто рослинну олію. Замісити тісто. Воно повинно відставати від стінок ємності й увібрати в себе все борошно.
Відставити на 20 хвилин, накрити тісто рушником або харчовою плівкою та залишити на півгодини.
Через півгодини тісто обім’яти і залишити ще на півгодини поки підійде.
Для начинки очистити цибулю і подрібнити. Додати фарш і половину чайної ложки солі.
Тісто, що піднялося, викласти на злегка змащений олією стіл. Потім розділити його на рівні частини і скачати в кульки.
Взяти кульку тіста й розплюснути тісто долонею у невеликий коржик.
Поставити сковороду на середній вогонь. Влити олію. Вона має бути налита шаром не менш як 1 см. Після того як олія нагріється, зменшити вогонь до нижче за середній.
У центр кожного коржика викласти частину фаршу. Потім зібрати краї тіста до центру й защипнути.
Приплюснути отриманий пиріжок (він повинен бути круглим і пласким – не більш ніж 1,5 см завтовшки).
Викласти пиріжки в сковороду з олією защипом униз.
Смажити біляші спочатку з одного боку, потім перевернути.
Готові біляші викладати на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків олії.
Потім перекласти в тарілку. Подавати гарячими.