Інгредієнти:
- Борошно - 600 г.
- Цукор - 3 ст. л.
- Сухі дріжджі - 8 г.
- Тепле молоко - 250 мл.
- Кефір - 80 мл.
- Олія - 5 ст. л.
- Яйця - 4 шт.
- Щавель - 3 пучка.
- Зелена цибуля - 1 пучок.
Приготування:
У першу чергу треба просіяти борошно гіркою і зробити поглиблення посередині.
У поглиблення насипати цукор, дрібку солі і дріжджі.
Влити молоко і кефір, злегка перемішати, накрити рушником і залишити на 15 хвилин.
Потім влити олію і вимісити тісто руками.
Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1,5 - 2 години.
Три яйця відварити круто, а одне збити. Варені яйця остудити, почистити і нарізати маленькими кубиками.
Дрібно порубати щавель і зелену цибулю.
Змішати в мисці яйця, цибулю і щавель.
Посолити.
Тісто розділити на рівні частини і тонко розкачати.
Наповнити начинкою і защипнути пиріжки.
Пиріжки змастити збитим яйцем.
Запікати при температурі 200 °C 15-20 хвилин.