КУРКА ПО-ІТАЛІЙСЬКИ з чорносливом

КУРКА ПО-ІТАЛІЙСЬКИ з чорносливом

Інгредієнти:

- Куряче м'ясо - 1 кг,

- Помідори - 0.5 кг,

- Печериці - 300 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Морква - 1 шт.

-Чорнослив - 2-3 шт.

- Вино (червоне або біле) або курячий бульйон - 1 / 4 склянки

- Олія  для обсмажування

- Оливки або маслини (без кісточок) - 1 банка

- Запашний перець - за смаком

- Базилік (сушений) - за смаком

- Панірувальні сухарі для панірування

- Часник - 3-4 зубчики

- Хмелі-сунелі - 1 чайна лож.

- Розмарин (сушений)- 1 чайн. ложка

- Цукор - за смаком

- Сіль - за смаком

Приготування:

Куряче м'ясо (стегенця) миємо в теплій воді, видаляємо шкіру. 
Щоб курка вийшла рум'яної, зробимо для неї спеціальну панірувальну суміш. В поліетиленовий пакет висипаємо панірувальних сухарів, сіль і перуць.

Шматочки курки натираємо часником і викладаємо в пакет, зав'язуємо і як слід струшуємо.

Шматочки рівномірно обваляются в паніровці, дістанемо їх і викладемо на сковороду, змащену соняшниковою олією і обсмажимо з усіх боків  5-10 хвилин до золотистої скоринки.

Навівготову  курку викладаємо в казан, де вона буде тушкуватися.

Додаємо чорнослив.

Далі готуємо соус. Помідори миємо і очищаємо від шкірки.

Для це робимо на кожному помідорі Х-подібний надріз, викладаємо в миску і ошпарюємо окропом. Залишиться тільки потягнути за краї, і помидорка легко очиститься сама. Очищені помідори ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю ріжемо півкільцями, часник шаткуємо, гриби дрібно ріжемо.

Обсмажуємо на тій же олії часник і цибулю.

Через хвилину додаємо гриби, моркву потерту на тертку, смажимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб  не пригоріло.

Приправляємо хмелі-сунелі, розмарином і базиліком, додаємо трохи цукру, солимо, перчимо.
Додаємо на сковорідку помідори, обсмажуємо, поки вони не дадуть сік, заливаємо вино або бульйон і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.

У казан, де нас чекає обсмажена курка, виливаємо вміст сковорідки, додаємо третину склянки холодної кип'яченої води, пару лаврових листочків і ставимо на середній вогонь.

Доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом години.

За півгодини до призначеного терміну, відкриваємо казан, перемішуємо курку і соус і додаємо кілька оливок.

Готову страву подають з гарніром - картоплею або гречаною кашею.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!