КУРКА ПО-ІТАЛІЙСЬКИ з чорносливом

КУРКА ПО-ІТАЛІЙСЬКИ з чорносливом

Інгредієнти:

- Куряче м'ясо - 1 кг,

- Помідори - 0.5 кг,

- Печериці - 300 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Морква - 1 шт.

-Чорнослив - 2-3 шт.

- Вино (червоне або біле) або курячий бульйон - 1 / 4 склянки

- Олія  для обсмажування

- Оливки або маслини (без кісточок) - 1 банка

- Запашний перець - за смаком

- Базилік (сушений) - за смаком

- Панірувальні сухарі для панірування

- Часник - 3-4 зубчики

- Хмелі-сунелі - 1 чайна лож.

- Розмарин (сушений)- 1 чайн. ложка

- Цукор - за смаком

- Сіль - за смаком

Приготування:

Куряче м'ясо (стегенця) миємо в теплій воді, видаляємо шкіру. 
Щоб курка вийшла рум'яної, зробимо для неї спеціальну панірувальну суміш. В поліетиленовий пакет висипаємо панірувальних сухарів, сіль і перуць.

Шматочки курки натираємо часником і викладаємо в пакет, зав'язуємо і як слід струшуємо.

Шматочки рівномірно обваляются в паніровці, дістанемо їх і викладемо на сковороду, змащену соняшниковою олією і обсмажимо з усіх боків  5-10 хвилин до золотистої скоринки.

Навівготову  курку викладаємо в казан, де вона буде тушкуватися.

Додаємо чорнослив.

Далі готуємо соус. Помідори миємо і очищаємо від шкірки.

Для це робимо на кожному помідорі Х-подібний надріз, викладаємо в миску і ошпарюємо окропом. Залишиться тільки потягнути за краї, і помидорка легко очиститься сама. Очищені помідори ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю ріжемо півкільцями, часник шаткуємо, гриби дрібно ріжемо.

Обсмажуємо на тій же олії часник і цибулю.

Через хвилину додаємо гриби, моркву потерту на тертку, смажимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб  не пригоріло.

Приправляємо хмелі-сунелі, розмарином і базиліком, додаємо трохи цукру, солимо, перчимо.
Додаємо на сковорідку помідори, обсмажуємо, поки вони не дадуть сік, заливаємо вино або бульйон і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.

У казан, де нас чекає обсмажена курка, виливаємо вміст сковорідки, додаємо третину склянки холодної кип'яченої води, пару лаврових листочків і ставимо на середній вогонь.

Доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом години.

За півгодини до призначеного терміну, відкриваємо казан, перемішуємо курку і соус і додаємо кілька оливок.

Готову страву подають з гарніром - картоплею або гречаною кашею.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!