Інгредієнти:
- Куряче м'ясо - 1 кг,
- Помідори - 0.5 кг,
- Печериці - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
-Чорнослив - 2-3 шт.
- Вино (червоне або біле) або курячий бульйон - 1 / 4 склянки
- Олія для обсмажування
- Оливки або маслини (без кісточок) - 1 банка
- Запашний перець - за смаком
- Базилік (сушений) - за смаком
- Панірувальні сухарі для панірування
- Часник - 3-4 зубчики
- Хмелі-сунелі - 1 чайна лож.
- Розмарин (сушений)- 1 чайн. ложка
- Цукор - за смаком
- Сіль - за смаком
Приготування:
Куряче м'ясо (стегенця) миємо в теплій воді, видаляємо шкіру.
Щоб курка вийшла рум'яної, зробимо для неї спеціальну панірувальну суміш. В поліетиленовий пакет висипаємо панірувальних сухарів, сіль і перуць.
Шматочки курки натираємо часником і викладаємо в пакет, зав'язуємо і як слід струшуємо.
Шматочки рівномірно обваляются в паніровці, дістанемо їх і викладемо на сковороду, змащену соняшниковою олією і обсмажимо з усіх боків 5-10 хвилин до золотистої скоринки.
Навівготову курку викладаємо в казан, де вона буде тушкуватися.
Додаємо чорнослив.
Далі готуємо соус. Помідори миємо і очищаємо від шкірки.
Для це робимо на кожному помідорі Х-подібний надріз, викладаємо в миску і ошпарюємо окропом. Залишиться тільки потягнути за краї, і помидорка легко очиститься сама. Очищені помідори ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю ріжемо півкільцями, часник шаткуємо, гриби дрібно ріжемо.
Обсмажуємо на тій же олії часник і цибулю.
Через хвилину додаємо гриби, моркву потерту на тертку, смажимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Приправляємо хмелі-сунелі, розмарином і базиліком, додаємо трохи цукру, солимо, перчимо.
Додаємо на сковорідку помідори, обсмажуємо, поки вони не дадуть сік, заливаємо вино або бульйон і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.
У казан, де нас чекає обсмажена курка, виливаємо вміст сковорідки, додаємо третину склянки холодної кип'яченої води, пару лаврових листочків і ставимо на середній вогонь.
Доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом години.
За півгодини до призначеного терміну, відкриваємо казан, перемішуємо курку і соус і додаємо кілька оливок.
Готову страву подають з гарніром - картоплею або гречаною кашею.