5 квітня - Міжнародний день супу
Інгредієнти:
- Квашена капуста - 300 г
- Олія - 2-3 ст. л.
- Цибуля - 1 шт.
- Томатна паста - 2-3 ст. л.
- Солоні огірки - 2 шт.
- Курячий бульйон - 2 л
- Оливки без кісточок - 4-5 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Кінза (або петрушка) - 1/2 пучка
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Курячий бульйон найкраще варити з крилець. Можна навіть з кистю крил.
Для цього крильця миють, чистять, кидають у холодну волду і варять на помірному вогні, щоб не утворилася піна.
У воду заздалегідь додають духмяний перець горошком, наприкінці готовності - солять.
Квашену капусту заливають окропом на кілька хвилин. Далі капусту віджимають.
Тушкують на олії близько 10 хвилин, помішуючи. Додають подрібнену цибулю і тушкують ще 5 хвилин.
Після цього кладуть томатну пасту і солоні огірки, нарізані дрібними кубиками, і тушкують ще 2-3 хвилини.
Готову капусту додають до бульйону, доводять до кипіння і варять 10 хвилин.
У суп додають оливки, нарізані кільцями. Варять ще 5 хвилин.
Кладуть давлений часник, подрібнену кінзу, солять і перчать за смаком.
Доводять до кипіння, знімають з вогню, накривають кришкою.
Дають настоятися півгодини, закутавши у рушник.
Подають теплою.