5 квітня - Міжнародний день супу  Солянка з капусти на курячому бульйоні

5 квітня - Міжнародний день супу Солянка з капусти на курячому бульйоні

5 квітня - Міжнародний день супу

Інгредієнти:

  • Квашена капуста - 300 г
  • Олія - 2-3 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Томатна паста - 2-3 ст. л.
  • Солоні огірки - 2 шт. 
  • Курячий бульйон - 2 л 
  • Оливки без кісточок - 4-5 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Кінза (або петрушка) - 1/2 пучка
  • Сіль - за смаком 
  • Чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Курячий бульйон найкраще варити з крилець. Можна навіть з кистю крил.

Для цього крильця миють, чистять, кидають у холодну волду і варять на помірному вогні, щоб не утворилася піна.

У воду заздалегідь додають духмяний перець горошком, наприкінці готовності - солять.

Квашену капусту заливають окропом на кілька хвилин. Далі капусту віджимають.

Тушкують на олії близько 10 хвилин, помішуючи. Додають подрібнену цибулю і тушкують ще 5 хвилин.

Після цього кладуть томатну пасту і солоні огірки, нарізані дрібними кубиками, і тушкують ще 2-3 хвилини.

Готову капусту додають до  бульйону, доводять до кипіння і варять 10 хвилин.

У суп додають оливки, нарізані кільцями. Варять ще 5 хвилин.

Кладуть давлений часник, подрібнену кінзу, солять і перчать за смаком.

Доводять до кипіння, знімають з вогню, накривають кришкою.

Дають настоятися півгодини, закутавши у рушник. 

Подають теплою.

Календар свят

Січень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Новий рік
2345
6
Хрещення Господнє (Богоявлення)
Святвечір
7
Різдво Христове (старий стиль)
89101112
1314
Новий рік (старий стиль)
1516171819
Хрещення Господнє (Богоявлення) [старий стиль]
20
День Автономної Республіки Крим
2122
День Соборності тa Свободи України
232425
День студента (Тетянин день)
26
Всесвітній день митниці
День працівника контрольно-ревізійної служби України
27
Міжнародний день пам'яті жертв Холокоста
2829
День пам'яті героїв Крут
День працівника пожежної охорони
3031
Міжнародний день ювеліра
  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!