Вареники

Вареники

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 375 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 0, 5 ч.л;
  • цукор – 0,5 ст.л;
  • кефір – 250 мл.

Начинка:

№1

  • капуста – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • лимонна кислота – 1 дрібка;
  • олія – 50 мл;
  • сіль, перець за смаком.

№2

  • картопля - 0,5 кг
  • здір - 200 г,
  • цибуля - 1 шт.,
  • сіль, перець

№3

  • вишні, клубника  - 0,5 кг.
  • сметана.

Приготування:

Вареники - це перш за все вдале тісто. Для цього у миску просіюємо борошно, додаємо сіль, цукор і соду. Сухі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Далі до борошна вливаємо кефір кімнатної температури та розбиваємо і розколочуємо в окремій чашці яйце. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Тісто має вийти м’яким, еластичним і не забитим.

Як правило, готують кілька начинок. 

Готуємо начинку №1

з капусти. Для цього спочатку обсмажуємо на олії дрібно нарізану цибулю. Її має бути багато. Далі додаємо натерту моркву і обсмажуємо ще пару хвилин.

До підсмажених овочів додаємо нашинковану капусту і вливаємо 50 мл води. Тушкуємо все до м’якості капусти. Вкінці додаємо лимонну кислоту, сіль та перець за смаком.

За бажанням можна додати столову ложку томатної пасти.

Начинка №2

з картоплі, яку чистять, варять у підсоленій воді, додають у неї шкварки. Далі перетовкують, додають зелень кропу.

Начинку охолоджуємо.

Начинка №3

Ще одна начинка - вишнева. Вишні чистять, зливають сік, додають трохи цукру.

Формуємо вареники. Стіл припиляємо борошном і розкачуємо тісто у пласт товщиною 2-3 мм.

За допомогою склянки вирізаємо варянички.

На кожен шматочок викладаємо чайну ложку начинки і ліпимо вареники, ретельно защіпуючи краї.

Можна зварити варянички - заготовки для вареників, на які не вистачило начинки.

Ідеально готувати вареники на пару, та якщо у вас немає такої можливості, їх можна просто зварити у підсоленій воді.

Вареники під час варки стають пухкими і пишними. Тісто у таких варениках дуже смачне і ідеально поєднується з начинкою.

Для вареників готують також засмажку із топленого здору і цибулі. готові вареники поливають засмажкою і подають до столу.

Вареники із начинки з вишнею вживають зі сметаною.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!