Вареники

Вареники

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 375 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 0, 5 ч.л;
  • цукор – 0,5 ст.л;
  • кефір – 250 мл.

Начинка:

№1

  • капуста – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • лимонна кислота – 1 дрібка;
  • олія – 50 мл;
  • сіль, перець за смаком.

№2

  • картопля - 0,5 кг
  • здір - 200 г,
  • цибуля - 1 шт.,
  • сіль, перець

№3

  • вишні, клубника  - 0,5 кг.
  • сметана.

Приготування:

Вареники - це перш за все вдале тісто. Для цього у миску просіюємо борошно, додаємо сіль, цукор і соду. Сухі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Далі до борошна вливаємо кефір кімнатної температури та розбиваємо і розколочуємо в окремій чашці яйце. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Тісто має вийти м’яким, еластичним і не забитим.

Як правило, готують кілька начинок. 

Готуємо начинку №1

з капусти. Для цього спочатку обсмажуємо на олії дрібно нарізану цибулю. Її має бути багато. Далі додаємо натерту моркву і обсмажуємо ще пару хвилин.

До підсмажених овочів додаємо нашинковану капусту і вливаємо 50 мл води. Тушкуємо все до м’якості капусти. Вкінці додаємо лимонну кислоту, сіль та перець за смаком.

За бажанням можна додати столову ложку томатної пасти.

Начинка №2

з картоплі, яку чистять, варять у підсоленій воді, додають у неї шкварки. Далі перетовкують, додають зелень кропу.

Начинку охолоджуємо.

Начинка №3

Ще одна начинка - вишнева. Вишні чистять, зливають сік, додають трохи цукру.

Формуємо вареники. Стіл припиляємо борошном і розкачуємо тісто у пласт товщиною 2-3 мм.

За допомогою склянки вирізаємо варянички.

На кожен шматочок викладаємо чайну ложку начинки і ліпимо вареники, ретельно защіпуючи краї.

Можна зварити варянички - заготовки для вареників, на які не вистачило начинки.

Ідеально готувати вареники на пару, та якщо у вас немає такої можливості, їх можна просто зварити у підсоленій воді.

Вареники під час варки стають пухкими і пишними. Тісто у таких варениках дуже смачне і ідеально поєднується з начинкою.

Для вареників готують також засмажку із топленого здору і цибулі. готові вареники поливають засмажкою і подають до столу.

Вареники із начинки з вишнею вживають зі сметаною.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!