Інгредієнти:
- картопля - 3-4 шт.,
- шинка - 200 г ,
- ананас консерований - 200 г ,
- яйця - 5 шт.,
- цибуля - половинка,
- яблуко - 1 шт.,
- сир адигейський - 100 г.,
- лимонний сік - 1 ч. ложка,
- майонез,
- зелень - для прикраси,
- сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Картоплю зварити в кожушках, почистити і натерти на крупній тертці.
Яйця зварити круто, охолодити, почистити і дрібно посікти.
Шинку нарізати тонкою соломкою.
Цибулю найкраще салатну почистити і дрібно нарізати.
З ананасів злити рідину і нарізати невеликими кубиками.
Яблуко вимити, зрізати шкірку, натерти на крупній тертці і скропити соком лимона.
Салат викладати шарами, промащуючи майонезом:
1 шар - половина картоплі, сир адигейський - майонез,
2 шар - половина цибулі, половина шинки - майонез,
3 шар - половина яблука, половина яєць - майонез,
4 шар - половина ананасів,
5 шар - решта картоплі, сир адигейський - майонез,
6 шар - решта цибулі, решта шинки - майонез,
7 шар - решта яблука, решта ананасів, решта яєць - майонез.
Кожен шар присолювати і приперчувати.
Зверху прикрасити зеленню.
Перед розкладанням по тарілках перемішати (на фото).