Інгредієти:
- листя і квіти кульбаби - пучок,
- листя кропиви - 8-9 шт.,
- огірок свіжий - 1 шт.,
- цибуля зелена - 2 шт.,
- молодий часник - 2 шт.,
- листя чорної смородини (молоді) - 5 шт.
- кріп - 2 гілочки,
- петрушка - 1 гілочка,
Для заправки салату:
- олія гарбузова - 2 ст. л.,
- сік лимона - 1 ст. л.,
- мед - 1 ч. л.,
- сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Листя молодої кропиви обдати окропом, потім опустити в холодну воду. Відтиснути від вологи і посікти.
Молоде листя і квіти кульбаби замочити у підсоленій воді на півгодини. Листя посікти. Квіти лишити для декору салату.
Приготувати заправку.
У тарілці змішати олію, сік половинки лимона, перець чорний мелений та сіль.
За смаком додати трохи меду. Перемішати до однорідності.
Зелень: молоде зелене піря цибулі, часнику, листочки смородини, кріп, петрушку добре помити, перебрати. Потім дрібно порізати і додати до неї порізане листя кульбаби і кропиви.
Огірок порізати на пластинки. Змішати з підготовленою зеленню.
Полити зелений салат заправкою та акуратно перемішати. Прикрасити молоденькими, невеликими квітами кульбаби для декору.
Відразу ж подати до столу без хліба, щоб насолодитися тонким смаком страви.