Інгредієнти:
- пекінська капуста - 5 листків;
- огірочки - 3-4 шт ;
- помідори - 1 шт.;
- цибулина - 1 шт.;
- редиска - 8 шт.;
- болгарський перець - 1 шт.;
- кріп, петрушка;
- сіль і перець - за смаком.
Для заправки:
- кукурудзяної олії - 7 ст. л.;
- яблучний оцет - 3 ст. л. ;
- волоські горіхи - 100 г;
- часник - 3 зубчики;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Приготування:
Помийте і покришіть огірочки, помідори дольками. Помийте і поріжте редиску і солодкий перець можка кількох кольорів - соломкою.
Цибулю синю, кримську салатну або звичайну білу солодку почистіть, розділіть навпіл і наріжте півкільцями.
Зелень дрібно пошаткуйте.
Складіть продукти у велику посудину. Перемішайте.
Підігрійте суху сковорідку на максимальну потужність, висипте в неї ядра волоських горіхів, зменшіть нагрів до мінімального.
Постійно помішуючи, стежте за зміною кольору – ідеальним буде золотистий відтінок і смачний аромат.
Дайте горіхам охолонути у мисці і розітріть зерна між долонь, щоб позбутися шкірки.
Третину ядер потовчіть і додайте в посудину для приготування.
Решту перемеліть у блендері. В окремій ємності з’єднайте олію, оцет, часник, спеції. Перемішайте, внесіть перебиті в блендері горіхи.
Заправка має вийти густою, щільною, з коричнюватим відтінком.
Заправте страву безпосередньо перед подачею.
Для сервірування на тарілку спочатку кладуть листок пекінської капусти. На нього висипте готовий салат 4-5 ложок і пригощайтеся з апетитом.