Інгредієнти:
- капуста півголівки;
- часник - 2 зубки;
- цибуля - 1 шт;
- олія (для змащування )
- сир - 30 грамів;
- Сіль до смаку
Для соусу:
- нежирної сметани - 100 мл
- білого винного оцту - 1 ст.л.
- перець чорний - за смаком
- борошно - 2 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Духовку роізігріти до 180 ᵒС.
Капустину порізати на 6-8 сегментів. Їх натерти олією та посолити з усіх боків.
Викласти в один шар на змащене олією деко. Рівномірно посипати капусту подрібненою цибулею та вичаленим через часникодавку часником.
Відправити капусту до розігрітої духовки і пекти 15-20 хвилин до напівм'якості.
Рівномірно посипати капусту сиром і пекти ще 15-20 хвилин до готовності (можна і без сиру, але так смачніше).
Зробити соус (просто змішати все для соусу до консистенції сметани), дістати печену капусту і полити соусом.