Інгредієнти:
- Квасоля кольорова - 1 склянка
- Картопля - 700 г
- Цибуля - 1-2 шт.
- Томатна паста - 3-4 ст. л
- Олія - 2 ст. л
- Сіль - 1 ч. л
- Перець чорний мелений - 0,25 ч. л
- Хмелі-сунелі - за смаком
- Зелень (петрушка) - 2-3 гілочки
- лавровий лист - 1 шт.
Приготування:
Квасолю замочити звечора.
Відварити квасолю протягом 20-30 хвилин, відвар процідити в окрему ємність.
Картоплю помити, почистити, нарізати кубиками, залити квасолевим відваром і варити 10-15 хвилин під кришкою.
Для заправки цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на олії на сковороді 2-3 хвилини до золотистого кольору, потім додати томатну пасту і обсмажувати ще 5 хвилин, помішуючи.
Посипати спеціями, хмелі-сунелі, чорний перець, покласти лавровий лист і готувати ще 2-3 хвилини.
Квасолю додати до картоплі, заправку теж перекласти до овочів.
Довести до кипіння, потім влити 0.5 склянки води і обережно перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до готовності.
Готову страву посипати подрібненою зеленню.
Їсти зі смаком у гарчому або підігрітому вигляді.