Інгредієнти:
- Борошно - 2 стакани,
- Молоко - 1 літр,
- Яйця - 6 штук,
- Цукор - 1 ст. ложка,
- Какао-порошок - 2 ст. ложки,
- Рослинна олія - 2 ст. ложки,
- Сіль - 0,25 ч. ложка.
Для прикраси:
Мед - 2-3 ст.ложки,
Розтоплений шоколад - 1 плитка,
Сметана - 200 грамів.
Для начинки
- Сир - 400 грамів,
- Яйця - 1 жовток,
- Цукор - 2 ст. ложки,
- Сметана - 100 грамів,
- Родзинки - 100 грамів,
- Ванілін - дрібка.
Приготування:
Борошно треба просіяти у миску, де будете готувати тісто для сирників, сіль. Додати по одному яйця і влити частину молока, розмішати до однорідності. Потім долити решту молока. Консистенція має бути як у рідкої сметани.
У млинцеве тісто додати какао-порошок та олію. Перемішати до повного розчинення какао. Залишити тісто на 15-20 хвилин.
Влити на сковороду трішки олії й добре її розігріти. Налити на сковороду тісто, коли млинець пропечеться з одного боку, перевернути його на інший бік і допекти буквально 1-2 секунди.
Приготування начинки. Ретельно переміщати сир, сметану, цукор, один жовток яйця і ванілін. Можна використати міксер. До готової сирної маси додати родзинки та перемішати ложкою.
На край млинця покласти порцію начинки й загорнути рулетом. Млинці можна полити крапельками топленого шоколаду та сметаною або медом.