Інгредієнти:
- кефір - 50 мл;
- борошно - 300 г;
- морква - 1 велика морквина;
- цукор - 1 ч. л.;
- сода - 0.5 ч. л.;
- яйця - 2 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- куряче філе - 700 гр;
- соняшникова олія - 2 ст. л. в тісто + 1 ст. л. для смаження;
- абрикосове варення - 5 ст.ложки;
- зелень, зелена цибуля за смаком.
Цибулю і моркву почистити та нарізати дрібними кубиками і обсмажити на гарячій сковороді з соняшниковою олією.
Додати в сковороду з цибулею крупно нарізану курку.
Смажать разом близько 10 хвилин. Зняти м'ясо з цибулею з вогню, додати сіль, спеції і зелень за смаком.
Яйця збити з цукром і дрібкою солі. Додати кефір і ще раз збити.
Змішати борошно з содою і всипати в рідку суміш, ретельно перемішати.
Влити соняшникову олію в тісто і ще раз перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, влити приблизно 2/3 тіста.
Потім викласти начинку зі смаженої цибулі і курки, і залити рештою тіста.
Розрівняти поверхню пирога, змастивши абрикосовим варенням. Випікайте пиріг 30 хвилин при 180°.