Буряк багатий мінеральними солями, органічними кислотами і фолієвою кислотою. Цей овоч – рекордсмен по концентрації бору і марганцю, а також один з лідерів за вмістом заліза. Речовини в складі буряка покращують обмін речовин, активізують роботу кровотворення, зміцнюють імунітет.
буряків 2-3 коренеплоду
цибулин 1 головка
часнику 3-4 великих зубця
цукру 1-1,5 ч. ложки
солі щіпка
спецій для корейської моркви 1 десертна ложка
меленої паприки по своєму смаку
суміш чорного і червоного гострих перців за бажанням
столового оцту ½ Великої ложки
кип'яченої води половина склянки
рослинної олії 2 великі ложки
Спеціальною теркою, яка призначена для корейської моркви, перетираємо овоч. Якщо такої немає, то буряк можна протерти на тертці з великими зубцями;
Кладемо перетерту буряк в глибоку посуд, засипаємо до неї цукор і сіль;
В пів склянки кип'яченої води наливаємо половину ст. ложки столового оцту, розводимо і вливаємо до буряку;
Все ретельно перемішуємо руками і намагаємося віджати сік. Після перемішування залишаємо постояти деякий час;
Далі робимо заправку. Очищаємо цибулину від шкірки і ріжемо невеликими квадратиками;
Ставимо на плиту сковорідку, ллємо олію і прогріваємо;
У гаряче масло засипаємо все приправи;
Засипаємо до приправ цибулю, все добре змішуємо і залишаємо обсмажуватися кілька хвилин;
Потім подавлений часник кладемо в засмажку з цибулі і приправ;
Все перемішуємо і залишаємо смажитися ще 2-3 хвилини;
Знімаємо соус з вогню і відразу ж перекладаємо в миску до буряках, всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Можна притрусити зеленню.