Інгредієнти:
Синя капуста - півголовки,
Кукурудза консервована - 100-150 г,
Буженина - 200 г,
Сир твердий - 150 г,
Майонез - 200-250 г,
Салака в олії - 1 баночка,
Яйця - 5 шт.,
Морква - 1 шт.,
Олія - 15 г.
Сіль за смаком.
Приготування:
Відварюємо яйця. Охолоджуємо. Чистими, нарізаємо кубиками. Нарізаємо буженину, додаємо до яєць, перемішуємо. Викладаємо перший шар. Щедро змащуємо майонезом.
Натираємо сиру моркву. Додаємо салаку в олії, яку перед тим розминаємо виделкою. Перемішуємо, додаємо тертий сир, перемішуємо. Укладаємо другий шар. Щедро змащуємо майонезом.
Нарізаємо дрібно синю капусту, переминаємо з сіллю (можна змастити олією) викладаємо на половину площі ємності, в якій готується салат. Іншу половину займе кукурудза консервована, щоб вийшов синьо-жовтий прапор. Це третій шар. Він майонезом не змащується.
Автор салату Олександр Міщенко.
Відгуки вітаються!
Т