Інгредієнти:
Хвостики індичі 2-3 шт.,
Гарбуз - 300 г.,
Цибуля ріпчаста 5 шт. (великі),
Морква - 4 шт. (невеликі),
Чорнослив - 10 шт.,
Сметана 20% - 200 г,
Часник - 3 зубки (великі),
Сіль - за смаком,
Суміш перців мелена - 3 г,
Хмелі-сунелі - 2 г.,
Олія - 10 г.,
Лавровий лист - 1 шт.,
Цукор - 5 г.,
Зерна граната - з 0,5 плода.
Хвостики промити у проточній воді, видалити колодки. Порізати на порції
Потім посолити, поперчити сумішшю перців мелених, додати сметану, часник, хмелі-сунелі. Добре перемішати.
Поставити у прохолодне місце на пару годин.
У чавунець, гусятницю налити на три пальці води, висипати хвостики, додати порізаний кубиками гарбуз, закрити кришкою і тушкувати до повної готовності хвилин 25-30.
При потребі доливати воду.
Коли хвостики будуть готові, відкрити кришку і трохи просмажити, щоб випарувалася надмірна волога.
Тим часом цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на тертці.
На великій пательні на олії обсмажити моркву, потім додати цибулю, просмажити до золотистого кольору, в кінці приготування додати порізаний начетверо чорнослив.
Все це висипати у гусятницю з мясом індички, перемішати, покласти лавровий лист, цукор 5 г. і протушкувати хвилин 5-10.
Готову, неймовірного кольору і смаку авторську страву О.Міщенка "Індичі хвостики у сметанному соусі з гарбузом" прикрасити зернами граната і подавати з гарніром з рису, можна, картоплі чи хто що любить.
Смачного!
Відгуки вітаються.