Всі сусіди готують його. Баклажани в цьому салаті дуже нагадують гриби. Він дуже смачнийий, надзвичайно ніжний і цікавий.
Нам знадобиться:
Баклажан – 3 шт.
Яйце – 3 шт.
Цибуля – 2 шт.
Майонез – 3 ст.л.
Сіль, перець – за смаком
Маринад для цибулі:
цукор – 1 ч.л.
сіль – 0,5 ч.л.
оцет 9% – 3 ст.л.
вода – 80 мл
Приготування
Варимо яйця. Нарізаємо баклажани тонкими брусочками не очищаючи від шкірки. Солимо і залишаємо хвилин на 30, щоб пішла гіркота. Для того, щоб надати нашому салату неповторний смак, нам потрібно замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, додаємо сіль, цукор, оцет та воду.
Все добре перемішуємо і відкладаємо в сторону для маринування, хвилин на 20. Поки маринується цибуля, включимо вогонь на плиті і додавши олію в сковороду, обсмажимо баклажани протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Потім викладемо їх на паперовий рушник.
Наші яйця зварилися, і ми нарізаємо їх соломкою. Всі складові нашого салату готові. Викладаємо в салатник баклажани, яйця, цибулю, додаємо сіль і заправляємо все майонезом, добре перемішуючи. Салат прибираємо хвилин на 20 у холодильник, щоб він міг добре настоятися і можна подавати на стіл.