Розрахунок м'яса та овочів йде по сирому продукту. У процесі приготування м'ясо вжарюється по масі на 30-40%, овочі (якщо смажаться на багатті), на 50-60%, інформує Ukr.Media.
Тому дотримуємося такого розрахунку:
М'ясо — 500 г на дорослого та 250 г на дитину,
Овочі — 250 г на дорослого та 125 г на дитину,
Хліб — 100 г на дорослого та 50 г на дитину,
Напої безалкогольні — 2 л на дорослого та 2-3 л на дитину.
Це якщо виїзд на природу становитиме близько 6 годин.
Тривалість понад 6 годин:
М'ясо — 700 г на дорослого та 350 г на дитину,
Овочі — 400 г на дорослого та 200 г на дитину,
Хліб — 150 г на дорослого та 75 г на дитину,
Напої безалкогольні — 3 л на дорослого та 4 л на дитину.
Про овочі
Овочі — овочі на пікніку це обов'язковий гарнір до м'яса:
засмажені на вогні,
подані до столу сирими (у вигляді салатів або нарізки), плюс зелень,
маринади.
Про хліб
Хліб — це нарізаний батон або лаваш. Хліб можна їсти свіжим або обсмажити до рум'яної скоринки на багатті. Беріть різні лаваші (їх можна обсмажити), пити. Добре йде на природі чорний хліб.
Про напої
Дітям варто взяти, якнайбільше звичайної води, навіть, якщо вони обожнюють солодке газування. Вип'ють усе.
Це і дорослих стосується, вода не солодка, можна газовану, морси, квас із розрахунку мінімум літр на людину. Чудово поєднується з шашликом.
Рецепт шашлика за 25 хвилин
1 кг свинної шиї
0,5 л газованої мінеральної води,
3 цибулини, які нарізають товстими кільцями.
Приправи: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка.
До смаку можна додати сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику, — каже кухар.
Маринувати м'ясо кілька годин, чим довше, тим краще. Але можна і 25 хвилин.