Зелений борщ зі сметаною

Зелений борщ зі сметаною

Інгредієнти:

Свинина - 300 г

Курка - 300 г

Яловичина - 300 г

Картопля - 4 шт.

Морква - 1 шт.

Буряк столовий - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Щавель - 70 г

Зелена цибуля - 70 г

Капуста - 200 г

Яйця - 4 шт.

Вода - 2.5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Рослинна олія - 20 г

Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г

Сіль - за смаком

Спеції  - за смаком

Сметана - 100 г

Приготування:

Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.

При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.

Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину. 

Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.

Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.

Довести знову до кипіння.

Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.

Червоний буряк натерти і покласти в окріп.

Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.

На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. 

Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності. 

Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Подають зелений борщ зі сметаною.

Календар свят

Червень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День працівників водного господарства
День працівників місцевої промисловості
День захисту дітей
234
Міжнародний дeнь безневинних дітей - жертв агресії
День господарських судів
5
Всесвітній день довкілля
6
День журналіста
78
День працівників легкої промисловості
Трійця
Всесвітній день океанів
9
Міжнародний день друзів
101112
День працівників фондового ринку
1314
Всесвітній день донора
15
День медичного працівника
1617
Усесвітній день боротьби iз запустинюванням і засухою
18
День дільничного інспектора поліції
19
День фермера
20
Всесвітній день біженців
2122
День скорботи тa надання почестей пам'ятi жертв війни в Україні
23
День державної служби ООН
День державної служби України
2425
Міжнародний день моряка
День митника України
26
Міжнародний день ООН нa підтримку жертв тортур
Міжнародний день боротьби пpоти зловживання наркотиками і їx незаконного звороту
2728
День Конституції України
29
30      

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!