Інгредієнти:
Свинина - 300 г
Курка - 300 г
Яловичина - 300 г
Картопля - 4 шт.
Морква - 1 шт.
Буряк столовий - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Щавель - 70 г
Зелена цибуля - 70 г
Капуста - 200 г
Яйця - 4 шт.
Вода - 2.5 л
Лавровий лист - 1 шт.
Рослинна олія - 20 г
Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г
Сіль - за смаком
Спеції - за смаком
Сметана - 100 г
Приготування:
Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.
При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.
Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину.
Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.
Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.
Довести знову до кипіння.
Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.
Червоний буряк натерти і покласти в окріп.
Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.
Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.
Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.
На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву.
Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.
Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.
Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності.
Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.
Подають зелений борщ зі сметаною.