Зелений борщ зі сметаною

Зелений борщ зі сметаною

Інгредієнти:

Свинина - 300 г

Курка - 300 г

Яловичина - 300 г

Картопля - 4 шт.

Морква - 1 шт.

Буряк столовий - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Щавель - 70 г

Зелена цибуля - 70 г

Капуста - 200 г

Яйця - 4 шт.

Вода - 2.5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Рослинна олія - 20 г

Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г

Сіль - за смаком

Спеції  - за смаком

Сметана - 100 г

Приготування:

Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.

При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.

Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину. 

Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.

Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.

Довести знову до кипіння.

Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.

Червоний буряк натерти і покласти в окріп.

Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.

На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. 

Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності. 

Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Подають зелений борщ зі сметаною.

Календар свят

Грудень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
Всесвітній день боротьби пpоти СНІДу
День працівників прокуратури
2
Міжнародний день боротьби зa відміну рабства
3
Міжнародний день інвалідів
4
День обіймів
Міжнародний день банків
5
День працівників статистики
Міжнародний день волонтерів ll Міжнародний день добровольців в iм'я економічного тa соціального розвитку
6
День Збройних Сил України
День Святого Миколая
7
Міжнародний день цивільної авіації
День місцевого самоврядуванняі
89
Міжнародний день боротьби пpоти корупції
10
День прав людини
11
Міжнародний день гір
12
День Сухопутних військ Збройниx Сил України
13
Всесвітній день дитячого телебачення тa радіомовлення
14
День вшaновування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС (День ліквідатора)
15
День працівників суду
1617
Дeнь працівника державної виконавчої служби
18
Міжнародний день мігрантів
19
День співпраці Південь-Південь Оpганізації Об'єднаних Націй
День адвокатури
День Святого Миколая (старий стиль)
20
Міжнародний день солідарності людей
21
22
День енергетика
День дипломатичної служби України
2324
День працівників архівних установ
Святвечір
25
Різдво Христове
262728
293031    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!