Зелений борщ зі сметаною

Зелений борщ зі сметаною

Інгредієнти:

Свинина - 300 г

Курка - 300 г

Яловичина - 300 г

Картопля - 4 шт.

Морква - 1 шт.

Буряк столовий - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Щавель - 70 г

Зелена цибуля - 70 г

Капуста - 200 г

Яйця - 4 шт.

Вода - 2.5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Рослинна олія - 20 г

Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г

Сіль - за смаком

Спеції  - за смаком

Сметана - 100 г

Приготування:

Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.

При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.

Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину. 

Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.

Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.

Довести знову до кипіння.

Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.

Червоний буряк натерти і покласти в окріп.

Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.

На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. 

Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності. 

Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Подають зелений борщ зі сметаною.

Календар свят

Квітень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День сміху
2
Всесвітній день поширення інформації пpо проблему аутизму
Міжнародний день дитячої книги
34
Міжнародний день освіти пo питаннях мінної небезпеки
Міжнародний день інтернету
День веб-мастера
56
День геолога
День працівника слідчих органів
7
Всесвітній день здоров'я
Благовіщення Пресвятої Богородиці
8
Міжнародний день циганів
91011
Міжнародний день звільнення в'язнiв фашистських концтаборів
12
День працівникiв ракетно-космічної галузі України
Вcесвітній день авіації і космонавтики
13
1415
День кримінального розшуку
1617
День пожежної охорони
18
Міжнародний день пам'ятників тa видатних місць
День пам'ятників історії тa культури
19
День довкілля
20
Великдень
212223
Міжнародний день секретаря
Всесвітній день книги тa авторського права
Всеукраїнський день психолога
242526
Всесвітній день інтелектуальної власності
Міжнародний день пам'яті жeртв радіаційних аварій і катастроф
27
28
Усесвітній день охорони праці
29
Міжнародний день танцю
30    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!