Зелений борщ зі сметаною

Зелений борщ зі сметаною

Інгредієнти:

Свинина - 300 г

Курка - 300 г

Яловичина - 300 г

Картопля - 4 шт.

Морква - 1 шт.

Буряк столовий - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Щавель - 70 г

Зелена цибуля - 70 г

Капуста - 200 г

Яйця - 4 шт.

Вода - 2.5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Рослинна олія - 20 г

Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г

Сіль - за смаком

Спеції  - за смаком

Сметана - 100 г

Приготування:

Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.

При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.

Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину. 

Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.

Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.

Довести знову до кипіння.

Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.

Червоний буряк натерти і покласти в окріп.

Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.

На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. 

Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності. 

Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Подають зелений борщ зі сметаною.

Календар свят

Вересень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День знань
2
День нотаріату
34567
День підприємця
8
Міжнародний день грамотності
Міжнародний день солідарності журналістів
9
Міжнародний день краси
День тестувальника
День дизайнера-графіка
10
Усесвітній день запобігання самогубствам
111213
День програміста
День українського кіно
День фізкультури і спорту
14
День працівників нафтової, газової тa нафтопереробної промисловості
День танкових військ
15
Міжнародний день демократії
16
Міжнaродний день охорони озонового шару
17
День HR-менеджера
День рятувальника
181920
День рекрутера
День винахідника і раціоналізатора
День фармацевтичного працівника
21
День працівника лісу
День миру
Міжнародний день миру
22
День партизанської слави
2324252627
День туризму
День вихователя і всіx дошкільних працівників
28
День машинобудівника
2930
День всиновлення
Міжнародний день перекладача
Всеукраїнський день бібліотек
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!