Зелений борщ зі сметаною

Зелений борщ зі сметаною

Інгредієнти:

Свинина - 300 г

Курка - 300 г

Яловичина - 300 г

Картопля - 4 шт.

Морква - 1 шт.

Буряк столовий - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Щавель - 70 г

Зелена цибуля - 70 г

Капуста - 200 г

Яйця - 4 шт.

Вода - 2.5 л

Лавровий лист - 1 шт.

Рослинна олія - 20 г

Помідори - 3 шт. або томатна паста 50 г

Сіль - за смаком

Спеції  - за смаком

Сметана - 100 г

Приготування:

Готуємо м'ясний бульйон. Для цього треба довести до кипіння яловичину.

При цьому не забувайте знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Інакше все буде на плиті.

Через 20 хвилин у бульйон додаємо свинину. А ще через 20 - курятину. 

Варити м'ясо на повільному вогні потрібно в загальному впродовж години.

Потім треба його вийняти та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо.

Довести знову до кипіння.

Очистити картоплю і червоний буряк від шкірки та промити в проточній воді.

Червоний буряк натерти і покласти в окріп.

Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Покласти друбно нашатковану білокачанну капусту.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати.

На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. 

Додати протерті помідори або томатну пасту. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

Потім викласти готову засмажку в каструлю. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в борщ на стадії готовності. 

Зелений щавель промити і нашаткувати разом з зеленою цибулею. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати зелень. Разом із зеленню борщ довести все до кипіння і вимикнути. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Подають зелений борщ зі сметаною.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!