Інгредієнти:
Курка - 1 кг.
Часник - 5 зубчики.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Спеції для курки - за смаком
Сіль - за смаком
Лавровий лист - 3 шт.
Петрушка - 1 пучок.
Приготування:
Курку обідрати від шкіри, помити, почистити від залишків піря, колодочок, сукровиці, вимочити годину у воді. Мясо (філе, стегна, грудинку) викладаємо у велику каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння.
Перший бульйон зливаємо, потім наливаємо воду заново і ще раз доводимо до кипіння.
Крупно нарізаємо кубиками цибулю, часник і моркву і додаємо до бульйону.
Накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні 3 години.
За годину до готовності додаємо сіль і спеції, лавровий лист.
Готовий бульйон проціджуємо, витягаємо м'ясо і овочі.
Куряче м'ясо відділяємо від кісточки і нарізаємо на шматочки.
Моркву нарізаємо кружечками.
Цибуля і часник видаляємо.
На дно форми для застигання викладаємо м'ясо, заливаємо бульйоном і зверху викладаємо моркву і листя петрушки.
Залишаємо холодець на ніч в холодильнику.