Інгредієнти:
Раки живі - 500 г
Рис довгозерний - 1 стакан
Вершки (25%) - 50 мл
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Капуста - 200 грамів
Оцет - 2 стіл. ложки
Біле вино - 1 склянка
Сіль - за смаком
Чорний перець горошком - за смаком
Лавровий лист - за смаком
Зелень (петрушки, чебрецю) - 1 пучок
Вершкове масло - 1 стіл. ложка
Борошно пшеничне 0.5 стіл. ложки
Приготування:
Як тільки Ви наловили раків протримайте їх у ємності з чистою водою приблизно 2 години, а потім ретельно промийте проточною водою від бруду.
Поки раки відмокають, приготуємо бульйон, в якому будемо їх відварювати.
У каструлю налийте 2 літри води.
Нарізаємо цибулю і моркву. Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо сіль, лаврові листочки, перець горошком і гілочки зелені.
Виливаємо також вино і оцет, додаємо капусту, перемішуємо відвар, а потім підпалюємо конфорку і варимо бульйон 20 хвилин, доводячи до кипіння.
У киплячий відвар опускаємо раків і варимо їх 10-15 хвилин. Готових раків можна дізнатися за яскраво-червоному кольору.
Після закінчення часу вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо ракам полежати в гарячій воді ще 10 хвилин.
Виймаємо раків з бульйону і розламуємо навпіл. Дістаємо м'ясо раків і відкладаємо в окрему тарілку.
Панцир разом з клешнями і спинками необхідно подрібнити. Але для цього необхідно спочатку погріти їх в духовці, щоб вони запеклися до хрусткого стану. Отже, нагріваємо духовку до 200 градусів, прибираємо в неї клішні і спинки раків, запікаємо їх 15 хвилин. А потім подрібнюємо в блендері.
Подрібнених раків перекладаємо в чисту каструлю, додаємо до них вершкове масло і розтоплюємо його на середньому вогні.
Потім додаємо борошно і перемішуємо суміш. Обсмажуємо її 3 хвилини і виливаємо в каструлю бажану кількість бульйону, в якому варилися раки.
Протираємо отриману масу через тонке сито і зливаємо назад в каструлю.
Щоб зробити суп ситніше, додамо в нього рис. Тільки рис будемо варити окремо. Для приготування однієї склянки рису нам буде потрібно 2 склянки киплячої підсоленої води і 35 хвилин.
Як тільки рис буде готовий перекладаємо його в каструлю з бульйоном.
Додаємо очищене м'ясо раків, готові овочі з відвару і вершки, перемішуємо.