Суп з раків

Суп з раків

Інгредієнти:

Раки живі - 500 г

Рис довгозерний - 1 стакан

Вершки (25%) - 50 мл

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 2 шт.

Капуста - 200 грамів

Оцет - 2 стіл. ложки

Біле вино - 1 склянка

Сіль - за смаком

Чорний перець горошком - за смаком

Лавровий лист - за смаком

Зелень (петрушки, чебрецю) - 1 пучок

Вершкове масло - 1 стіл. ложка

Борошно пшеничне 0.5 стіл. ложки

 

Приготування:

Як тільки Ви наловили раків протримайте їх у ємності з чистою водою приблизно 2 години, а потім ретельно промийте проточною водою від бруду. 

Поки раки відмокають, приготуємо бульйон, в якому будемо їх відварювати. 

У каструлю налийте 2 літри води. 

Нарізаємо цибулю і моркву. Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо сіль, лаврові листочки, перець горошком і гілочки зелені.

Виливаємо також вино і оцет, додаємо капусту, перемішуємо відвар, а потім підпалюємо конфорку і варимо бульйон 20 хвилин, доводячи до кипіння.

У киплячий відвар опускаємо раків і варимо їх 10-15 хвилин. Готових раків можна дізнатися за яскраво-червоному кольору.

Після закінчення часу вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо ракам полежати в гарячій воді ще 10 хвилин.

Виймаємо раків з бульйону і розламуємо навпіл. Дістаємо м'ясо раків і відкладаємо в окрему тарілку. 

Панцир разом з клешнями і спинками необхідно подрібнити. Але для цього необхідно спочатку погріти їх в духовці, щоб вони  запеклися до хрусткого стану. Отже, нагріваємо духовку до 200 градусів, прибираємо в неї клішні і спинки раків, запікаємо їх 15 хвилин. А потім подрібнюємо в блендері.

Подрібнених раків перекладаємо в чисту каструлю, додаємо до них вершкове масло і розтоплюємо його на середньому вогні.

Потім додаємо борошно і перемішуємо суміш. Обсмажуємо її 3 хвилини і виливаємо в каструлю бажану кількість бульйону, в якому варилися раки.

Протираємо отриману масу через тонке сито і зливаємо назад в каструлю. 

Щоб зробити суп ситніше, додамо в нього рис. Тільки рис будемо варити окремо. Для приготування однієї склянки рису нам буде потрібно 2 склянки киплячої підсоленої води і 35 хвилин. 

Як тільки рис буде готовий перекладаємо його в каструлю з бульйоном.

Додаємо очищене м'ясо раків, готові овочі з відвару і вершки, перемішуємо.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!