Суп з раків

Суп з раків

Інгредієнти:

Раки живі - 500 г

Рис довгозерний - 1 стакан

Вершки (25%) - 50 мл

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 2 шт.

Капуста - 200 грамів

Оцет - 2 стіл. ложки

Біле вино - 1 склянка

Сіль - за смаком

Чорний перець горошком - за смаком

Лавровий лист - за смаком

Зелень (петрушки, чебрецю) - 1 пучок

Вершкове масло - 1 стіл. ложка

Борошно пшеничне 0.5 стіл. ложки

 

Приготування:

Як тільки Ви наловили раків протримайте їх у ємності з чистою водою приблизно 2 години, а потім ретельно промийте проточною водою від бруду. 

Поки раки відмокають, приготуємо бульйон, в якому будемо їх відварювати. 

У каструлю налийте 2 літри води. 

Нарізаємо цибулю і моркву. Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо сіль, лаврові листочки, перець горошком і гілочки зелені.

Виливаємо також вино і оцет, додаємо капусту, перемішуємо відвар, а потім підпалюємо конфорку і варимо бульйон 20 хвилин, доводячи до кипіння.

У киплячий відвар опускаємо раків і варимо їх 10-15 хвилин. Готових раків можна дізнатися за яскраво-червоному кольору.

Після закінчення часу вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо ракам полежати в гарячій воді ще 10 хвилин.

Виймаємо раків з бульйону і розламуємо навпіл. Дістаємо м'ясо раків і відкладаємо в окрему тарілку. 

Панцир разом з клешнями і спинками необхідно подрібнити. Але для цього необхідно спочатку погріти їх в духовці, щоб вони  запеклися до хрусткого стану. Отже, нагріваємо духовку до 200 градусів, прибираємо в неї клішні і спинки раків, запікаємо їх 15 хвилин. А потім подрібнюємо в блендері.

Подрібнених раків перекладаємо в чисту каструлю, додаємо до них вершкове масло і розтоплюємо його на середньому вогні.

Потім додаємо борошно і перемішуємо суміш. Обсмажуємо її 3 хвилини і виливаємо в каструлю бажану кількість бульйону, в якому варилися раки.

Протираємо отриману масу через тонке сито і зливаємо назад в каструлю. 

Щоб зробити суп ситніше, додамо в нього рис. Тільки рис будемо варити окремо. Для приготування однієї склянки рису нам буде потрібно 2 склянки киплячої підсоленої води і 35 хвилин. 

Як тільки рис буде готовий перекладаємо його в каструлю з бульйоном.

Додаємо очищене м'ясо раків, готові овочі з відвару і вершки, перемішуємо.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!