ІНГРЕДІЄНТИ:
Щука 1-1,5 кг
Сало - 100 грам
Цибуля - 8 шт.
Гриби - 0,5 кг
Морква - 3 шт.
Яйця курячі - 3 шт.
Яйця перепелині - 10 шт.
Желатин 1 ст.л
Кінза 1 ст.л
Чебрець 1 ст.л
Базилік 1 ст.л
Розмарин 1 ст.л
Зелень 40 г.
Запашний перець 5 горошин
Перець чорний горошок 1/2 ч.л
Лавровий лист 5 шт.
Вершкове масло 100 г.
Манна крупа 2 ст.л
Перець чорний мелений за смаком
Лимон 1 шт.
Сіль за смаком.
Приготування:
Щуку потрібно випотрошити, відокремити шкірку від м'яса.
Голову відрізати не варто, це важливо для краси блюдо.
У нас виходить цілісна щука без нутрощів, яка і послужить нам основою для страви.
М'ясо відокремлюємо від кісток, а потім перекручуємо його на м'ясорубці.
Додаємо перекручене сало.
Начинку готуємо наступним чином: розтоплюємо вершкове масло, гриби нарізаємо дрібно-дрібно і кладемо на сковорідку, нарізаємо цибулю, після чого смажимо до золотистого кольору і даємо трохи охолонути. Підсмажену цибулю з грибами теж пропускаємо через м'ясорубку.
У миску з рибним фаршем додаємо подрібнену сиру цибулю, кидаємо сушені спеції, солимо і перчимо до смаку, також вбиваємо яйця, висипаємо манну крупу і натираємо на тертці одну морквину.
Також відправляємо до фаршу дрібно нашатковану зелень. Тепер все це гарненько вимішуємо руками, щоб інгредієнти максимально перемішалися.
Далі починаємо фарширувати щуку, наповнюючи її приготовленою начинкою. Після цього шкіру щуки з головою потрібно загорнути в рукав і зав'язати мотузкою або ниткою по краях цю плівку.
Готувати блюдо будемо не в духовці - щука буде томитися в каструлі.
Для цього викладаємо її у велику каструлю, кидаємо туди лавровий лист, ріжемо кільцями ще одну морквину, додаємо ріпчасту цибулю, сіль, перець горошок і запашний, викладаємо сюди ж риб'ячий хребет і кидаємо пару гілочок петрушки. Заливаємо все це водою і ставимо на плиту.
На невеликому вогні готуємо 50 хвилин, після чого дістаємо з каструлі, даємо їй охолонути, розмотуємо і акуратно перекладаємо на блюдо.
В склянці теплого рибного бульйону, в якому варилася наша щука, розчиняємо желатин. Коли він набубнявіє, виливаємо його в сотейник і додаємо ще бульйон.
Все це доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса схопилася. В результаті у нас виходить холодець.
Ним поливаємо нашу щуку і трохи наливаємо на блюдо.
Прикрашаємо рибу свіжою зеленню, з вареної моркви можна вирізати квіточки, також при бажанні можна додати варені перепелині яйця, лимони,порізані кружальцями або будь-які інші способи прикраси на ваш розсуд.