Щука фарширована по-лубенськи

Щука фарширована по-лубенськи

ІНГРЕДІЄНТИ:

Щука 1-1,5 кг

Сало - 100 грам

Цибуля - 8 шт.

Гриби - 0,5 кг

Морква - 3 шт.

Яйця курячі - 3 шт.

Яйця перепелині - 10 шт.

Желатин 1 ст.л

Кінза 1 ст.л

Чебрець 1 ст.л

Базилік 1 ст.л

Розмарин 1 ст.л

Зелень 40 г.

Запашний перець 5 горошин

Перець чорний горошок 1/2 ч.л

Лавровий лист 5 шт.

Вершкове масло 100 г.

Манна крупа 2 ст.л

Перець чорний мелений за смаком

Лимон 1 шт.

Сіль за смаком.

 

Приготування:

Щуку потрібно випотрошити, відокремити шкірку від м'яса.

Голову відрізати не варто, це важливо для краси блюдо.

У нас виходить цілісна щука без нутрощів, яка і послужить нам основою для страви.

М'ясо відокремлюємо від кісток, а потім перекручуємо його на м'ясорубці. 

Додаємо перекручене сало.

Начинку готуємо наступним чином: розтоплюємо вершкове масло, гриби нарізаємо дрібно-дрібно і кладемо на сковорідку, нарізаємо цибулю, після чого смажимо  до золотистого кольору і даємо трохи охолонути. Підсмажену цибулю з грибами теж пропускаємо через м'ясорубку.

У миску з рибним фаршем додаємо подрібнену сиру цибулю, кидаємо сушені спеції, солимо і перчимо до смаку, також вбиваємо яйця, висипаємо манну крупу і натираємо на тертці одну морквину.

Також відправляємо до фаршу дрібно нашатковану зелень. Тепер все це гарненько вимішуємо руками, щоб інгредієнти максимально перемішалися.

Далі починаємо фарширувати щуку, наповнюючи її приготовленою начинкою. Після цього шкіру щуки з головою потрібно загорнути в рукав і зав'язати мотузкою або ниткою по краях цю плівку.

Готувати блюдо будемо не в духовці - щука буде томитися в каструлі.

Для цього викладаємо її у велику каструлю, кидаємо туди лавровий лист, ріжемо кільцями ще одну морквину, додаємо ріпчасту цибулю, сіль, перець горошок і запашний, викладаємо сюди ж риб'ячий хребет і кидаємо пару гілочок петрушки. Заливаємо все це водою і ставимо на плиту.

На невеликому вогні готуємо 50 хвилин, після чого дістаємо з каструлі, даємо їй охолонути, розмотуємо і акуратно перекладаємо на блюдо.

В склянці теплого рибного бульйону, в якому варилася наша щука, розчиняємо желатин. Коли він набубнявіє, виливаємо його в сотейник і додаємо ще бульйон.

Все це доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса схопилася. В результаті у нас виходить холодець.

Ним поливаємо нашу щуку і трохи наливаємо на блюдо.

Прикрашаємо рибу свіжою зеленню, з вареної моркви можна вирізати квіточки, також при бажанні можна додати варені перепелині яйця, лимони,порізані кружальцями або будь-які інші способи прикраси на ваш розсуд.

Календар свят

Грудень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
Всесвітній день боротьби пpоти СНІДу
День працівників прокуратури
2
Міжнародний день боротьби зa відміну рабства
3
Міжнародний день інвалідів
4
День обіймів
Міжнародний день банків
5
День працівників статистики
Міжнародний день волонтерів ll Міжнародний день добровольців в iм'я економічного тa соціального розвитку
6
День Збройних Сил України
День Святого Миколая
7
Міжнародний день цивільної авіації
День місцевого самоврядуванняі
89
Міжнародний день боротьби пpоти корупції
10
День прав людини
11
Міжнародний день гір
12
День Сухопутних військ Збройниx Сил України
13
Всесвітній день дитячого телебачення тa радіомовлення
14
День вшaновування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС (День ліквідатора)
15
День працівників суду
1617
Дeнь працівника державної виконавчої служби
18
Міжнародний день мігрантів
19
День співпраці Південь-Південь Оpганізації Об'єднаних Націй
День адвокатури
День Святого Миколая (старий стиль)
20
Міжнародний день солідарності людей
21
22
День енергетика
День дипломатичної служби України
2324
День працівників архівних установ
Святвечір
25
Різдво Христове
262728
293031    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!