Щука фарширована по-лубенськи

Щука фарширована по-лубенськи

ІНГРЕДІЄНТИ:

Щука 1-1,5 кг

Сало - 100 грам

Цибуля - 8 шт.

Гриби - 0,5 кг

Морква - 3 шт.

Яйця курячі - 3 шт.

Яйця перепелині - 10 шт.

Желатин 1 ст.л

Кінза 1 ст.л

Чебрець 1 ст.л

Базилік 1 ст.л

Розмарин 1 ст.л

Зелень 40 г.

Запашний перець 5 горошин

Перець чорний горошок 1/2 ч.л

Лавровий лист 5 шт.

Вершкове масло 100 г.

Манна крупа 2 ст.л

Перець чорний мелений за смаком

Лимон 1 шт.

Сіль за смаком.

 

Приготування:

Щуку потрібно випотрошити, відокремити шкірку від м'яса.

Голову відрізати не варто, це важливо для краси блюдо.

У нас виходить цілісна щука без нутрощів, яка і послужить нам основою для страви.

М'ясо відокремлюємо від кісток, а потім перекручуємо його на м'ясорубці. 

Додаємо перекручене сало.

Начинку готуємо наступним чином: розтоплюємо вершкове масло, гриби нарізаємо дрібно-дрібно і кладемо на сковорідку, нарізаємо цибулю, після чого смажимо  до золотистого кольору і даємо трохи охолонути. Підсмажену цибулю з грибами теж пропускаємо через м'ясорубку.

У миску з рибним фаршем додаємо подрібнену сиру цибулю, кидаємо сушені спеції, солимо і перчимо до смаку, також вбиваємо яйця, висипаємо манну крупу і натираємо на тертці одну морквину.

Також відправляємо до фаршу дрібно нашатковану зелень. Тепер все це гарненько вимішуємо руками, щоб інгредієнти максимально перемішалися.

Далі починаємо фарширувати щуку, наповнюючи її приготовленою начинкою. Після цього шкіру щуки з головою потрібно загорнути в рукав і зав'язати мотузкою або ниткою по краях цю плівку.

Готувати блюдо будемо не в духовці - щука буде томитися в каструлі.

Для цього викладаємо її у велику каструлю, кидаємо туди лавровий лист, ріжемо кільцями ще одну морквину, додаємо ріпчасту цибулю, сіль, перець горошок і запашний, викладаємо сюди ж риб'ячий хребет і кидаємо пару гілочок петрушки. Заливаємо все це водою і ставимо на плиту.

На невеликому вогні готуємо 50 хвилин, після чого дістаємо з каструлі, даємо їй охолонути, розмотуємо і акуратно перекладаємо на блюдо.

В склянці теплого рибного бульйону, в якому варилася наша щука, розчиняємо желатин. Коли він набубнявіє, виливаємо його в сотейник і додаємо ще бульйон.

Все це доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса схопилася. В результаті у нас виходить холодець.

Ним поливаємо нашу щуку і трохи наливаємо на блюдо.

Прикрашаємо рибу свіжою зеленню, з вареної моркви можна вирізати квіточки, також при бажанні можна додати варені перепелині яйця, лимони,порізані кружальцями або будь-які інші способи прикраси на ваш розсуд.

Календар свят

Липень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
День архітектури України
День слідчого
2
День податківця України
34
День судового експерта
56
День Військово-морських Сил Укpаїни
День військ ППО Збpойних Сил України
7
День пpацівника природно-заповідної справи
891011
Всесвітній день народонаселення
12
Всесвітній день бортпровідника
13
День рибалки
1415
День Української Державності
16
День бухгалтера
1718
Міжнародний день Нельсона Мандели
1920
День працівників металургійної тa гірничодобувної промисловості
2122232425
День системного адміністратора
2627
День флота України
День працівників торгівлі
28
День Української Державності
Міжнародний день боротьби iз вірусними гепатитами
День PR-спеціаліста
293031   

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!