Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне - 2 склянки.
Кефір 2,5% - 1 склянка
Яйце куряче - 2 шт.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - на кінчику ножа.
Молоко 2 літри.
Сметана 25% - 400 грамів,
Мед - 250 грамів.
Для начинки:
Полуниця - 300 г
Цукор - 1,5 ст. л.
Приготування:
У миску налити кефір 2,5%, розбити два яйця. Всипати сіль і цукор, ретельно розмішати виделкою.
У суміш просіяти борошно і замісити тісто, щоб не липло до рук.
Перекласти тісто в пакет і поставити в морозилку на 10 хвилин.
Ягоди полуниці промити, почистити від хвостиків, нарізати та викласти в миску, посипати цукром.
Охолоджене тісто розділити на частини і скачати в джгути.
Нарізати джгути на однакові шматочки і занурити їх в борошно та тонко розкатати.
В середину кожного вареника викласти 1 ст.л. полуниці з цукром без соку.
Зліпити вареники у вигляді напівмісяця.
Варити в киплячому молоці 5 хвилин.
Подавати з медом, або сметаною.