Інгредієнти:
Курка - 1 шт,
Вершкове масло - 3 ст. ложки,
Часник - 8 зубчиків,
Вода - 1 склянка,
Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки,
Паприка солодка мелена - 1 чайна ложка,
Кінза свіжа - 20 грам,
сіль, перець чорний мелений - за смаком,
Помідори - 2-3 штуки,
олія - 50 грам.
Приготування:
Тушку курки гарненько промиваємо.
Розрізаємо її вздовж грудної клітини і розкриваємо спиною вгору, потім гарненько посипаємо чорним меленим перцем і втираємо його з усіх боків.
Сковороду розігріваємо і розтоплюємо в ній вершкове масло, викладаємо курку в сковороду спиною догори.
Накриваємо курку тарілочкою по діаметру менше, ніж сковорода.
На тарілку ставимо прес і смажимо курку 5-7 хвилин на сильному вогні, потім перевертаємо її, зменшуємо вогонь і готуємо курку ще 35 хвилин, час від часу перевертаючи її.
Розрізаємо часник на кілька частин, додаємо до нього хмелі-сунелі, паприку, подрібнену кінзу і сіль і починаємо все розтирати.
Заливаємо розтерті спеції склянкою води і ретельно перемішуємо.
Курку знімаємо зі сковороди і перекладаємо її в іншу сковороду, заливаємо сумішшю з спецій і води.
Олію, в якій смажилася курка, проціджуємо і потім знову вливаємо до курки.
Додаємо дрібно пошатковані помідори.
Солимо за смаком.
Ставимо на вогонь, а коли рідина закипить, накриваємо сковорідку тепер уже кришкою і тушкуємо курку ще 15 хвилин на повільному вогні.
Курка по-аджарський готова.