КУРКА ПО-АДЖАРСЬКИ

КУРКА ПО-АДЖАРСЬКИ

Інгредієнти:

Курка - 1 шт,

Вершкове масло - 3 ст. ложки,

Часник - 8 зубчиків,

Вода - 1 склянка,

Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки,

Паприка солодка мелена - 1 чайна ложка,

Кінза свіжа - 20 грам,

сіль, перець чорний мелений - за смаком,

Помідори - 2-3 штуки,

олія - 50 грам.

 

Приготування:

Тушку курки гарненько промиваємо.

Розрізаємо її вздовж грудної клітини і розкриваємо спиною вгору, потім гарненько посипаємо чорним меленим перцем і втираємо його з усіх боків.

Сковороду розігріваємо і розтоплюємо в ній вершкове масло, викладаємо курку в сковороду спиною догори.

Накриваємо курку тарілочкою по діаметру менше, ніж сковорода.

На тарілку ставимо прес і смажимо курку 5-7 хвилин на сильному вогні, потім перевертаємо її, зменшуємо вогонь і готуємо курку ще 35 хвилин, час від часу перевертаючи її.

Розрізаємо часник на кілька частин, додаємо до нього хмелі-сунелі, паприку, подрібнену кінзу і сіль і починаємо все розтирати.

Заливаємо розтерті спеції склянкою води і ретельно перемішуємо.

Курку знімаємо зі сковороди і перекладаємо її в іншу сковороду, заливаємо сумішшю з спецій і води.

Олію, в якій смажилася курка, проціджуємо і потім знову вливаємо до курки.

Додаємо дрібно пошатковані помідори.

Солимо за смаком.

Ставимо на вогонь, а коли рідина закипить, накриваємо сковорідку тепер уже кришкою і тушкуємо курку ще 15 хвилин на повільному вогні.

Курка по-аджарський готова. 

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!