В якості начинки для кексу вибирайте густе варення, джем або повидло. Полуничний, малиновий, сливовий, яблучний, айвовий ... Змінюйте начинку, щоб щоразу насолоджуватися новим смаком улюбленої випічки.
Пшеничне борошно 300 г
Сметана 200 г
Цукор 170 г
Вишневе варення 150 г
Яйце 3 шт.
Розпушувач 10 г
Bанілін 0,5 ч. л.
Сіль 1 щіпка
Масло 40 мл
Приготування
Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте з цукром, додайте масло, сметану, ванілін і акуратно перемішайте. Борошно просійте з розпушувачем, додайте жовткову масу.
Окремо збийте охолоджені білки з щіпкою солі в міцну піну. Акуратними рухами зверху вниз введіть її в тісто.
Форму для кексу злегка змастіть олією, присипте борошном. Викладіть половину тіста, потім викладіть шар варення, зверху розподіліть частину тіста, що залишилася. Випікайте 40 хвилин при 180 градусах.
Акуратно вийміть кекс із форми, посипте цукровою пудрою
Порада: сметану в рецепті можете замінити такою ж кількістю густого йогурту. Для задоволення в одну з частин тесту додайте ложку какао-порошку. Налаштовуйтесь на відпочинок, насолоджуйтесь життям, а також не забувайте поділитися нашими рецептами з друзями!