ТЕЛЯТИНА ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ

ТЕЛЯТИНА ЗАПЕЧЕНА В ДУХОВЦІ

Інгредієнти:

телятина - 950 г ;

лимон - 1 шт.;

сухе біле вино (1/2 склянки);

апельсин - 1 шт.;

червоний грейпфрут - 1 шт.,

білий грейпфрут - 1 шт.;

часник 1 шт.;

масло вершкове - 35 грамів;

борошно - 3 ст. л.;

сіль - за смаком;

червоний перець - на кінчику ножа;

олія - 50 грамів;

листочки шавлії.

 

Приготування:

З лимона і апельсина необхідно зняти трохи цедри, щоб начинити нею м'ясо.

У телятині робимо надрізи гострим ножем і закладаємо в них шматочки цедри.

М'ясо добре обмотуємо ниткою, щоб воно зберегло форму під час приготування.

Після цього обвалюємо його в борошні.

У духовці каструлі розігріваємо олію і вершкове масло.

В цю ж ємність перекладаємо телятину і готуємо її до рум'яної скоринки, не забуваючи періодично її перевертати.

Сюди ж потрібно додати вино і почекати, поки випарується його третина.

Свіжі листочки шавлії і часник дрібно нарізаємо і змішуємо з залишками цедри, додаємо в масу гострий червоний перець.

Отриману масу додаємо в каструлю з м'ясом.

Готуємо ще приблизно годину.

А тим часом можна зайнятися підготовкою грейпфрутів.

Їх необхідно очистити від шкірки, розділити на часточки і видаліть перегородки.

Далі м'якоть обсмажуємо на вершковому маслі.

До цього часу телятина вже готова.

Дістаємо її з духовки і видаляємо нитки.

М'ясо нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо і зверху поливаємо власним соком.

Апельсин і лимон нарізаємо у вигляді кубиків, подрібнюємо залишилася зелень шавлії і змішуємо з м'якоттю цитрусових.

Всю цю масу викладаємо на телятину, а навколо неї поміщаємо м'якоть грейпфрутів.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!