Інгредієнти:
телятина - 950 г ;
лимон - 1 шт.;
сухе біле вино (1/2 склянки);
апельсин - 1 шт.;
червоний грейпфрут - 1 шт.,
білий грейпфрут - 1 шт.;
часник 1 шт.;
масло вершкове - 35 грамів;
борошно - 3 ст. л.;
сіль - за смаком;
червоний перець - на кінчику ножа;
олія - 50 грамів;
листочки шавлії.
Приготування:
З лимона і апельсина необхідно зняти трохи цедри, щоб начинити нею м'ясо.
У телятині робимо надрізи гострим ножем і закладаємо в них шматочки цедри.
М'ясо добре обмотуємо ниткою, щоб воно зберегло форму під час приготування.
Після цього обвалюємо його в борошні.
У духовці каструлі розігріваємо олію і вершкове масло.
В цю ж ємність перекладаємо телятину і готуємо її до рум'яної скоринки, не забуваючи періодично її перевертати.
Сюди ж потрібно додати вино і почекати, поки випарується його третина.
Свіжі листочки шавлії і часник дрібно нарізаємо і змішуємо з залишками цедри, додаємо в масу гострий червоний перець.
Отриману масу додаємо в каструлю з м'ясом.
Готуємо ще приблизно годину.
А тим часом можна зайнятися підготовкою грейпфрутів.
Їх необхідно очистити від шкірки, розділити на часточки і видаліть перегородки.
Далі м'якоть обсмажуємо на вершковому маслі.
До цього часу телятина вже готова.
Дістаємо її з духовки і видаляємо нитки.
М'ясо нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо і зверху поливаємо власним соком.
Апельсин і лимон нарізаємо у вигляді кубиків, подрібнюємо залишилася зелень шавлії і змішуємо з м'якоттю цитрусових.
Всю цю масу викладаємо на телятину, а навколо неї поміщаємо м'якоть грейпфрутів.