Інгредієнти:
Гречка - 300 грамів,
Шампіньйони - 300 грамів;
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Морква - 1 шт.,
Хліб житній - 100 грамів,
Часник - 1-2 зубка,
Петрушка - півпучка,
Перець чорний мелений - за смаком,
сухарі панірувальні - 100 грамів,
яйце - 1 штука,
олія - 100 грамів,
сіль - за смаком.
Соус:
борошно пшеничне - 50 грамів,
Лимон - півплода,
мускатний горіх - 50 грамів,
цукор - на кінчику ножа,
томатна паста - 50 грамів,
сіль - за смаком.
Приготування:
Відварити без солі 300 грамів гречаної крупи, остудити.
Обсмажити 300 грамів шампіньйонів, разом з подрібненою цибулиною і однією натертою морквою.
100 грамів хліба (краще житнього) залити водою.
У блендері змішати гречку, гриби з овочами, хліб, сіль, часник, петрушку, перець, будь-які приправи, які ви використовуєте для м’ясного фаршу, яйце.
Сформувати з отриманої маси котлетки, обкатати в панірувальних сухарях, потім обсмажити в олії.
Подавати з пісним соусом: пшеничне борошно (50 грамів), розвести водою, обсмажити на сковорідці, додати сіль, трохи соку лимона, томатну пасту, цукор, і мускатний горіх.