Інгредієнти
копчений бекон - 100 грамів
цибулина - 1 шт.,
картопля - 3 шт.,
печериці - 600 грамів,
часник -2 зубки,
води або бульйону - 1,5 л,
морква - 1 шт.,
брокколі - пів невеликої головки,
напівтвердий сир - 200 грамів,
крохмал -2 ч.л.,
вершки 30% - 200 мл,
сіль за смаком,
перець чорний мелений за смаком
зеленої цибулі - ½ пучка.
Приготування:
Бульйон готується з курчого м’яса окремо.
Для страви порізати кубиками бекон. Скласти його в 3-літрову каструлю з товстим дном і поставити на середній вогонь.
Витопити якомога більше жиру.
Додати порізану цибулю й тушкувати, помішуючи, до м’якості.
Додати вичавлений часник та порізані печериці й тушкувати усе разом, доки гриби зм’якнуть.
Вкинути в каструлю картоплю й влити воду 1,5 л.
Моркву вирізати канавки вздовж, щоб у перерізі вона була у вигляді зірочок.
Вкинути у суп.
Посолити усе до смаку й варити до готовності картоплі.
Вкинути розібрану на дрібні суцвіття брокколі. Варити 5 хвилин.
У невеликому посуді змішати крохмал та напівтвердий, покришений на тертці сир.
Перемішати й додати у киплячий суп, постійно помішуючи.
Влити вершки, довести усе до кипіння й зняти з вогню.
Приправити суп чорним меленим перцем, спробувати на смак і якщо потрібно досолити.
Посипати кожну порцію подрідненою зеленою цибулею, прикрасити зеленню.