Інгредієнти:
Качка (грудки), можна стегенця - 4 шт
Апельсини - 2 шт
Вино біле сухе (можна сік виноградний) - 150 мл
Лимон - 1/2 шт
Корінь імбиру мелений - 1/4 ч. ложки
Сіль - за смаком
Цукор - 2 ч.ложки
Білий, чорний мелений перець - дрібка
Кмин - дрібка
Олія - 50 грамів
Мята - 2-3 листочки
Приготування:
Качині грудки (стегенця) промиваємо під холодною проточною водою, відрізаємо зайвий жир, а також видаляємо колодочки.
Шкуру не зрізаємо.
На пательню укладаємо качині грудки м'ясом вниз, шкіркою - вгору.
Пательня має бути така, щоб можна було потім поставити її в духовку.
Обсмажуємо м'ясо з двох сторін протягом 15 - 20 хвилин, поки не утворюється красива рум'яна кірочка.
Для соусу апельсини нарізаємо великими часточками разом з цедрою.
Перекладаємо в каструлю.
Заливаємо білим сухим вином або виноградним соком.
Додаємо мелений корінь імбиру, білий і чорний мелений перець, кмин, цукор, сіль за смаком.
Лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо сік половинки в каструлю.
Доводимо суміш до кипіння і варимо 10 - 15 хвилин.
Як тільки качка покриється красивою рум'яною скоринкою надрізаємо кожну грудку (стегенце) впоперек.
Беремо сито для борошна або друшляк і через нього виливаємо в пательню цитрусовий соус.
Апельсинові часточки, що залишилися, використаємо для прикраси готового страви.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо пательню на деко і поміщуємо в гарячу духовку.
Запікаємо протягом 10 - 15 хвилин до повної готовності.
Качині грудки перекладаємо в красиву тарілку для подачі, заливаємо апельсиновим соусом, прикрашаємо часточками апельсина і подаємо в гарячому вигляді на друге.
Як гарнір краще всього підійдуть овочеві салати.