Інгредієнти:
карасі – 500 грамів;
картопля – 750 грамів;
сметана 20% – 200 грамів;
часник – голівка;
приправа для риби, сіль – за смаком;
лимон – половинка;
гірчиця столова – 20 грамів;
рослинна олія – скільки піде;
Петрушка - 2-3 гілочки.
Приготування:
Карасів чистять і видаляють нутрощі, голови у риб не відрізають.
Часник пропустіть через прес. З половини лимона вичавіть сік.
Часник змішайте з гірчицею і лимонним соком, додайте сметану, перемішайте, поки суміш не стане однорідною.
Додайте в отриманий соус, приправу для риби і сіль, перемішайте його ще раз.
Щедро обмажте тушки приготованим соусом всередині і зовні.
Картоплю чистять і ріжуть начетверо.
Форму змастіть олією. Викладіть у форму картоплю, змащуючи невеликою кількістю соусу.
На картоплю покладіть підготовлені тушки карасів. Залийте продукти соусом, що лишився.
Помістіть форму в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікайте страва 30-40 хвилин. Перш, ніж вийняти з духовки перевірте готовність страви зубочисткою.
Прикрасьте страву гілочками петрушки.