- Інгредієнти:
- Курячі стегенця - 8 штук
- Сіль - 2 ч. л.
- Мелений чорний перець - дрібка
- Чебрець - ч. л. без гірки
- Чорнослив - 5-6 шт.
- Морква - 1 шт.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
Приготування:
Викласти стегенця на деко, посипати зверху сумішшю солі, перцю чорного та чебрецю.
Перевернути шматочки й посипати з іншого боку.
Зверху полити олією. Добре втирати її з усіх боків.
Розкласти стегенця шкірою вгору так, щоб між шматочками була відстань.
В неї розкласти чорнослив і шматочки моркви.
Відправити деко у духовку, попередньо розігріту до 210°С. Через 10 хвилин змастити пензликом стегенця жиром, який витопився, і зменшити температуру до 180°С.
Змащувати стегенця треба жиром ще двічі через 10 хвилин і ще раз через 5 хвилин.
Далі ввімкнути верхній гриль на максимальну температуру. Підняти деко на верхню полицю і запікати стегенця ще 2 хвилини.
Слід уважно стежити, щоб не спалити їх. Дістати стегенця або дати їм постояти ще хвилину.