Інгредієнти:
Сардельки — 3 штуки
Гриби печериці — 300 грамів
Ріпчаста цибуля — 2-3 цибулини
Морква — 1 морквина
Сир твердих сортів — 50 грамів
Майонез — 100 грамів
Зелень — за смаком
Гарнір:
Рис - 100 грамів,
Вермішель - 100 грамів,
Кетчуп - за смаком
Приготування:
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо кубиками і висипаємо на розігріту пательню з соняшниковою олією, помішуючи.
Моркву чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці та додаємо до цибулі, що вже просмажилася до прозорості.
Гриби, що замочили перед тим у воді протягом 10 хвилин ретельно промиваємо під проточним струменем води і шаткуємо їх смужками.
Додаємо гриби до моркви з цибулею і тушкуємо 10 хвилин до готовності.
Сардельки розрізаємо на дві половинки, але не до кінця.
Далі дуже акуратно чайною ложечкою необхідно вийняти середину так, щоб товщина стінок була приблизно 5-7 міліметрів.
В отримані пустоти заповнюємо начинкою і складаємо. Дерев'яною шпажкою або зубочисткою заколюємо краї сардельок так, щоб вони не розпалися.
Викладаємо готові сардельки у жаростійкий посуд на бік, змащуємо зверху майонезом
Натираємо твердий сир на тертці і посипаємо зверху.
Ставимо страву в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин до повної готовності
Сир має розплавитися і покритися золотистою скоринкою.
Готову страву посипаємо порізаною зеленню.
Не солити, не перчити.
Залишки сардельок додаємо в гарнір з відвареної вермішелі або рису. Приправляємо кетчупом.