Інгредієнти:
філе камбали - 1 кг;
баклажан - 1 шт.;
кабачок цукіні - 1 шт.;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
трохи кукурудзяного крохмалю;
соняшникова олія - 50 гр.;
китайський кисло-солодкий соус.
Склад
соєвий соус – 2-2,5 ст. л.;
оливкова олія – 2-3 ст. л.;
томатна паста – 3-3,5 ст. л.;
кукурудзяний крохмаль – 0,5-1 ст. л.;
цибуля-ріпка – 1-2 головки;
імбир (корінь) – невеликий шматочок;
часник – 1-2 зубчики;
цукор (темний) – 1,5-2 ст. л.;
сік апельсина – 2/3 звичайного склянки;
сухе вино (біле) – 1,5-2 ст. л.;
яблучний оцет – 0,5-1 ст. л.;
вода – 3-4 ст. л.
Приготування:
Філе риби просушується і надрізається хрестоподібно для додання майбутнього страви фактурності.
Рибна тушка ретельно обвалюється в крохмалі, надлишки якого обтрушують.
Далі підготовлена камбала опускається на кілька хвилин у киплячу олію, що дозволяє створити рівномірну золоту шкуринку.
Овочі кабачки цукіні, баклажани, червоний болгарський перець нарізаються кубиками та обсмажуються близько 2 – 3 хвилин.
Тим часом готуємо кисло-солодкий соус.
Для цього подрібнені цибулю, імбир і часник кладемо в сковороду з оливковою олією, попередньо розігрітим, ледь обсмажуємо до прозорості цибулі.
У каструльці змішуємо томатну пасту, соєвий соус, оливкову олію, яблучний оцет, сік апельсина, цукор і вино, додаємо обсмажені овочі і доводимо до кипіння на слабкому вогні.
Потім тонкою цівкою вливаємо попередньо розведений у холодній воді крохмаль. Грунтовно перемішуємо і залишаємо на вогні до загусання.
Потім кисло-солодкий китайський соус проціджують або збивають у блендері.
Тушки риби викладають на сковороду з олією, де вони глазируються за допомогою невеликої кількості соусу.