Камбала в кисло-солодкому соусі

Камбала в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:
філе камбали - 1 кг;
баклажан - 1 шт.;
кабачок цукіні - 1 шт.;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
трохи кукурудзяного крохмалю;
соняшникова олія - 50 гр.;
китайський кисло-солодкий соус.

Склад

соєвий соус – 2-2,5 ст. л.;

оливкова олія – 2-3 ст. л.;

томатна паста – 3-3,5 ст. л.;

кукурудзяний крохмаль – 0,5-1 ст. л.;

цибуля-ріпка – 1-2 головки;

імбир (корінь) – невеликий шматочок;

часник – 1-2 зубчики;

цукор (темний) – 1,5-2 ст. л.;

сік апельсина – 2/3 звичайного склянки;

сухе вино (біле) – 1,5-2 ст. л.;

яблучний оцет – 0,5-1 ст. л.;

вода – 3-4 ст. л.

Приготування:
Філе риби просушується і надрізається хрестоподібно для додання майбутнього страви фактурності.
Рибна тушка ретельно обвалюється в крохмалі, надлишки якого обтрушують.
Далі підготовлена камбала опускається на кілька хвилин у киплячу олію, що дозволяє створити рівномірну золоту шкуринку.
Овочі кабачки цукіні, баклажани, червоний болгарський перець нарізаються кубиками та обсмажуються близько 2 – 3 хвилин.

Тим часом готуємо кисло-солодкий соус.

Для цього подрібнені цибулю, імбир і часник кладемо в сковороду з оливковою олією, попередньо розігрітим, ледь обсмажуємо до прозорості цибулі.

У каструльці змішуємо томатну пасту, соєвий соус, оливкову олію, яблучний оцет, сік апельсина, цукор і вино, додаємо обсмажені овочі і доводимо до кипіння на слабкому вогні.

Потім тонкою цівкою вливаємо попередньо розведений у холодній воді крохмаль. Грунтовно перемішуємо і залишаємо на вогні до загусання.

Потім кисло-солодкий китайський соус проціджують або збивають у блендері.
Тушки риби викладають на сковороду з олією, де вони глазируються за допомогою невеликої кількості соусу.

Календар свят

Грудень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
Всесвітній день боротьби пpоти СНІДу
День працівників прокуратури
2
Міжнародний день боротьби зa відміну рабства
3
Міжнародний день інвалідів
4
День обіймів
Міжнародний день банків
5
День працівників статистики
Міжнародний день волонтерів ll Міжнародний день добровольців в iм'я економічного тa соціального розвитку
6
День Збройних Сил України
День Святого Миколая
7
Міжнародний день цивільної авіації
День місцевого самоврядуванняі
89
Міжнародний день боротьби пpоти корупції
10
День прав людини
11
Міжнародний день гір
12
День Сухопутних військ Збройниx Сил України
13
Всесвітній день дитячого телебачення тa радіомовлення
14
День вшaновування учасників ліквідації наслідків аварії нa Чорнобильській АЕС (День ліквідатора)
15
День працівників суду
1617
Дeнь працівника державної виконавчої служби
18
Міжнародний день мігрантів
19
День співпраці Південь-Південь Оpганізації Об'єднаних Націй
День адвокатури
День Святого Миколая (старий стиль)
20
Міжнародний день солідарності людей
21
22
День енергетика
День дипломатичної служби України
2324
День працівників архівних установ
Святвечір
25
Різдво Христове
262728
293031    

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!