Камбала в кисло-солодкому соусі

Камбала в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:
філе камбали - 1 кг;
баклажан - 1 шт.;
кабачок цукіні - 1 шт.;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
трохи кукурудзяного крохмалю;
соняшникова олія - 50 гр.;
китайський кисло-солодкий соус.

Склад

соєвий соус – 2-2,5 ст. л.;

оливкова олія – 2-3 ст. л.;

томатна паста – 3-3,5 ст. л.;

кукурудзяний крохмаль – 0,5-1 ст. л.;

цибуля-ріпка – 1-2 головки;

імбир (корінь) – невеликий шматочок;

часник – 1-2 зубчики;

цукор (темний) – 1,5-2 ст. л.;

сік апельсина – 2/3 звичайного склянки;

сухе вино (біле) – 1,5-2 ст. л.;

яблучний оцет – 0,5-1 ст. л.;

вода – 3-4 ст. л.

Приготування:
Філе риби просушується і надрізається хрестоподібно для додання майбутнього страви фактурності.
Рибна тушка ретельно обвалюється в крохмалі, надлишки якого обтрушують.
Далі підготовлена камбала опускається на кілька хвилин у киплячу олію, що дозволяє створити рівномірну золоту шкуринку.
Овочі кабачки цукіні, баклажани, червоний болгарський перець нарізаються кубиками та обсмажуються близько 2 – 3 хвилин.

Тим часом готуємо кисло-солодкий соус.

Для цього подрібнені цибулю, імбир і часник кладемо в сковороду з оливковою олією, попередньо розігрітим, ледь обсмажуємо до прозорості цибулі.

У каструльці змішуємо томатну пасту, соєвий соус, оливкову олію, яблучний оцет, сік апельсина, цукор і вино, додаємо обсмажені овочі і доводимо до кипіння на слабкому вогні.

Потім тонкою цівкою вливаємо попередньо розведений у холодній воді крохмаль. Грунтовно перемішуємо і залишаємо на вогні до загусання.

Потім кисло-солодкий китайський соус проціджують або збивають у блендері.
Тушки риби викладають на сковороду з олією, де вони глазируються за допомогою невеликої кількості соусу.

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!