Камбала в кисло-солодкому соусі

Камбала в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:
філе камбали - 1 кг;
баклажан - 1 шт.;
кабачок цукіні - 1 шт.;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
трохи кукурудзяного крохмалю;
соняшникова олія - 50 гр.;
китайський кисло-солодкий соус.

Склад

соєвий соус – 2-2,5 ст. л.;

оливкова олія – 2-3 ст. л.;

томатна паста – 3-3,5 ст. л.;

кукурудзяний крохмаль – 0,5-1 ст. л.;

цибуля-ріпка – 1-2 головки;

імбир (корінь) – невеликий шматочок;

часник – 1-2 зубчики;

цукор (темний) – 1,5-2 ст. л.;

сік апельсина – 2/3 звичайного склянки;

сухе вино (біле) – 1,5-2 ст. л.;

яблучний оцет – 0,5-1 ст. л.;

вода – 3-4 ст. л.

Приготування:
Філе риби просушується і надрізається хрестоподібно для додання майбутнього страви фактурності.
Рибна тушка ретельно обвалюється в крохмалі, надлишки якого обтрушують.
Далі підготовлена камбала опускається на кілька хвилин у киплячу олію, що дозволяє створити рівномірну золоту шкуринку.
Овочі кабачки цукіні, баклажани, червоний болгарський перець нарізаються кубиками та обсмажуються близько 2 – 3 хвилин.

Тим часом готуємо кисло-солодкий соус.

Для цього подрібнені цибулю, імбир і часник кладемо в сковороду з оливковою олією, попередньо розігрітим, ледь обсмажуємо до прозорості цибулі.

У каструльці змішуємо томатну пасту, соєвий соус, оливкову олію, яблучний оцет, сік апельсина, цукор і вино, додаємо обсмажені овочі і доводимо до кипіння на слабкому вогні.

Потім тонкою цівкою вливаємо попередньо розведений у холодній воді крохмаль. Грунтовно перемішуємо і залишаємо на вогні до загусання.

Потім кисло-солодкий китайський соус проціджують або збивають у блендері.
Тушки риби викладають на сковороду з олією, де вони глазируються за допомогою невеликої кількості соусу.

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!