Інгредієнти:
Квасоля - 2 склянки;
М'ясо свинини (жирне) - 500 г;
Цибуля ріпчаста - 4 шт.;
Олія соняшникова - 50 г;
Вода для замочування - 1 літр;
Вода для варіння - 4 склянки;
Морква - 3 шт.;
Часник - 3 зубки;
Сіль, перець чорний мелений - за смаком;
Лавровий лист - за кількістю горщиків;
Перець червоний стручковий - 1 перчина;
Зелень петрушки, кропу - за смаком.
Приготування:
Квасолю промивають і замочують на ніч.
Вранці воду злити і налити свіжу та поставити у кастрюльці на вогонь.
Варити протягом 2 годин. Після закінчення варіння квасолю треба відкинути в друшляк.
Воду, в якій вона варилася, не виливають.
Цибулю, моркву потрібно почистити, нарізати невеликими кубиками.
Вимити і порізати м'ясо.
Розігріти на пательні олію, викласти м'ясо.
Обсмажувати, помішуючи, до рум'яної скоринки.
Додати до м'яса цибулю і смажити до прозорості.
На дно горщиків викласти м'ясо з цибулею, поверх – квасолю.
Верхній шар - морква.
Вміст кожного горщина посолити, поперчити, додати подрібнений часник.
Залити відваром, в якому варилася квасоля, щільно накрити кришками і поставити запікатися у духовку, нагріту до 180 градусів.
Страва готова через 40 хвилин.
Зверху кладемо по четвертинці червоного стручкового перцю і лавровому листу.
Посипаємо дрібно порубаною зеленню.