Інгредієнти:
Картопля (середні бульби) - 5 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Курятина - 2 стегенця
гриби - 5 печериць
Яйце куряче - 2 шт.
Борошно
Рафінована соняшникова олія - 100 мл
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Для соусу:
Сир 9% - 70 г
Сметана 20% - 150 г
Часник москаль - 1 зубчик
Зелень (зелена цибуля, петрушка, базилік або кріп)
Приготування:
Картоплю та цибулю почистити. Почищену картоплю сполоснути, не опускаючи в холодну воду, адже з неї вийде частина крохмалю.
Натираємо на тертці картоплю. Пропускаємо через мясорубку відварене мясо курки зі стегенець, почищені і приготовані гриби та цибулю ріпчасту.
Обєднуємо інгредієнти. зливаємо зайву рідину, перчимо, солимо за смаком.
Додаємо розбовтані в посудині яйця.
Додаємо трохи борошна, щоб отримати потрібну сметаноподібну консистенцію.
Розігріваємо пательню, наливаємо рафінованої соняшникової олії.
Смажимо деруни на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої хрумкої скоринки.
Готові деруни викладаємо на серветки або паперові рушники, щоб зійшла зайва олія.
Деруни можна подавати зі сметаною, або ж соусом.
Приготування соусу.
Сир перетерти в сметану через дрібне сито.
Добре перемішати, злегка посолити, додати розчавлений часник та зелень. Поперчити.
Перемішати все до однорідної маси.
Викласти на готові деруни.