Інгредієнти:
здір - 200 г;
картопля - 1,5 кг;
сметана - 500 грамів;
часник - 3 зуб.;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
кріп.
Приготування
Здір нарізаємор і відправляємо на розпечену пательню. Нам потрібно посмажити шкварки.
Обсмажуємо шкварки до рум'яної скоринки і дістаємо на окрему тарілку.
В сковороду, де смажився здір, висипаємо маленьку молоду картопельку, яку потрібно перед тим підготувати: почистити і вимити. Накриваємо кришкою.
Смажимо, час від часу помішуючи, на середньому вогні. Картопелька готується досить-таки швидко і просто, але виходить дуже смачно.
Картоплю можна вже заправляти, тому відправляємо наші шкварки в сковороду. Солимо і перчимо, видавлюємо часник і перемішуємо.
Обсмажуємо буквально півхвилинки. Зверху посипаємо зеленню кропу. Вимикаємо і накриваємо кришкою ще на 5 хвилин, щоб картопля просочилася ароматами часнику і кропу.
Зверху на кожну порцію кладемо ложку сметани.