Інгредієнти:
Кролик – 1,5-2 кг,
Олія сончшникова 50 грамів,
Ріпчаста цибуля – 2 штуки,
Морква - 2 штуки,
Сметана - 500 мл
Вода - 400 мл,
Чорний мелений перець – за смаком,
Лавровий лист – 2 шт.
Приготування:
Тушку кролика промити і нарізати на порційні шматочки.
М'ясо трохи посолити, приправити чорним меленим перцем.
Викладіть в пательню шматки кролятини, обсмажте з обох боків до утворення золотистого рум'янцю на м'ясі. Після чого зніміть з вогню.
Ріпчасту цибулю очистіть, і наріжте півкільцями. Моркву очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
У каструлю з товстим дном викладіть мясо обсмаженого кролика, а зверху додайте подрібнені овочі, лавровий лист.
Сметану залийте чистою водою і перемішайте до стану однорідності суміші.
Каструлю з м'ясом поставте на вогонь нижче середнього, залийте готовим сметанним соусом.
Тушкуйте страву, приблизно 1 годину, в кінцевому підсумку м'ясо кролика має явно легко відділятися від кістки. При необхідності доливайте в каструлю теплу воду.
Готову страву зніміть з вогню і дайте 20 хвилин настоятися.