Інгредієнти:
яловичина - 1 кг,
рис - 1 кг,
цибуля ріпчаста - 3-5 шт,
морква - 1-2 шт,
часник - 5-6 зубків,
олія соняшникова - 100 г,
трави для плову - 50 г,
барбарис - 10-15 шт,
перець червоний гострий - 1 перчина,
сіль - за смаком.
Приготування:
Промийте м'ясо яловичини, обсушіть, наріжте маленькими шматочками.
Очистіть ріпчасту цибулю, наріжте півкільцями.
Очистіть моркву, наріжте соломкою.
Розігрійте казанок або глибоку каструлю, налийте в посудину олії, дайте їй нагрітися та викладіть м'ясо.
Обсмажуйте м'ясо 10-15 хвилин на середньому вогні до появи рум'яної скоринки, не забувайте помішувати.
Додайте до м'яса цибулю та моркву, тушкуйте загальну масу ще близько 10 хвилин, час від часу помішуйте.
Тим часом закип'ятіть чайник, додайте до казанка окріп, щоб він перекрив м'ясо на 1-2 см.
Посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте.
Додайте до загальної маси зубки часнику, спеції трав для плову та червону перчину.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, продовжуйте варити основу майбутнього плову протягом 30-40 хвилин, поки не википить рідина.
Тим часом кілька разів промийте рис холодною водою.
Додайте його в казанок та розрівняйте по поверхні загальної маси.
Додайте холодної води на 1-2 см вище за рис, додайте вогню і доведіть до кипіння.
Готуйте на малому вогні ще близько 20 хвилин.
Слідкуйте за рідиною в казанку, коли вона майже вся випарується, накрийте кришкою плов, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще близько 30 хвилин.