Інгредієнти:
- фарш з птиці - 500 грамів
- жир качки - 100 грамів
- рис - 100 грамів
- картопля - 5-6 картоплин
- цибуля - 2 великих або 3 менших цибулин
- морква - 2 морквини
- цвітна капуста суцвіття - 200 грамів
- макарони - 100 грамів
- вода - 3 літри
- лавровий лист - 2 штуки
- зелень петрушки, кропу, зеленої цибулі - по 1 пучку середніх розмірів
- чорний мелений перець - за смаком
- сіль - за смаком
Приготування
Проварити рис до напівготовності. У готовий фарш з мяса птиці додати рис - 50% обєму, посолити, поперчити, додати подрібнену зелень кропу.
Добре вимішати утворений фарш і сформувати фрикадельки розміром з дрібну картоплину.
Очищену картоплю нарізати невеликими шматочками, і разом з порізаною кільцями морквою занурити в киплячу воду.
Подрібнену цибулю спасерувати на жиру качки до прозорості, додати натерту на великій тертці моркву і готувати протягом 5-10 хвилин, після чого вкинути в суп.
Разом із овочевою сумішшю в киплячий суп покласти підготовлені фрикадельки, суцвіття цвітної капусти і варити 15-20 хвилин.
За 10 хвилин до готовності суп покласти макарони та посолити і додати лавровий лист.
Перед тим, як зняти з плити, приправити дрібнорубаною зеленню петрушки і зеленої цибулі.