Інгредієнти:
Філе качки - 500 г;
Цибуля - 4-5 штук;
Оцет яблучний - 1 ст. л.;
Яблука свіжі - 5 штук;
Сіль;
Чорний перець, спеції для м’яса, куркума, червоний перейць - за смаком.
Приготування:
М’ясо качки (філе без шкіри) миємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками невеликої величини.
Далі його треба замаринувати. Для цього м’ясо кладемо в глибоку ємність, додаємо спеції, сіль і вливаємо яблучний оцет.
Цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо товстими кільцями, додаємо до м’яса.
Вміст змішуємо і ставимо в холодне місце на 3 години.
Яблука ріжемо дольками начетверо, вичищаємо насіння.
Духовку нагріваємо до 180 градусів.
М’ясо нанизуємо на шампури, чергуючи з цибулею та яблуками.
Встановлюємо шашлик на середні грати в духовій печі і випікаємо протягом 20 хвилин.
Потім м’ясо перевертаємо і витримуємо ще 20 хвилин.
Знімаємо з шампурів і подаємо з гарніром та червоним вином.