Користь ревеня

Користь ревеня

Стеблі ревеня містять велику кількість клітковини. Багатий він пектинами, цукрозою і крохмалом. Страви та напої з ревеня сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Оздоровлює ревень також кровоносну систему.

Вітамін С, що міститься в ревені зміцнює імунну систему, а К відповідає за правильне формування кісткових тканин.

У цій рослині присутні такі мінерали, як кремній, кальцій, калій.

Корисні навіть кореневища рослини. Глікозиди, що містяться в них, мають протизапальний ефект.

 

Але збирати в пору цвітіння не бажано, тому що змінюється смак черешків та вони стають досить шкідливими для вживання в їжу, так як в них накопичується велика кількість щавлевої кислоти.

Як вибрати та зберегти ревінь

При купівлі потрібно вибирати хрусткі стебла яскраво-червоного кольору. Найбільш корисні молоді черешки довжиною не більше 30-70 см. До середини літа вони стають грубіше, смак стає менш насиченим.

У холодильнику ревінь зберігають протягом тижня, якщо його відразу щільно загорнути в поліетилен. Для зберігання на зиму, потрібно вимиті і обсушені черешки нарізати на шматочки довжиною 2 см і упакувати в щільний пакет, зберігати в морозилці.

Які частини ревеню використовують

Рожеві соковиті черешки, але перед вживанням необхідно відрізати від стебла з нижньої частини близько 2-3 см, а також видалити волокна.

Коріння ревеню. Його заготовляють восени на 4-5 рік культури, коли коріння стає товстим. З кореня виробляють порошки, таблетки, відвари і настоянки.

Що готують з ревеню

Готують киселі, компоти, варення, мармелад, квас, вино, кисіль, джем, начинку для пирогів, соуси, дієтичні делікатеси.

У сирому вигляді його їсти не можна, свіжі черешки дуже кислі, залишають неприємний «шовковий» наліт на зубах.

Протипоказання щодо застосування

- при цукровому діабеті;

- при ревматизмі та подагрі;

- при холециститі та нирковокам'яній хворобі;

- при різних кровотечах і геморої;

- при запальних захворюваннях сечового міхура;

- схильним до проносів;

- вагітним та дітям.

 

Джерело  Укрінформ

Календар свят

Вересень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День знань
2
День нотаріату
34567
День підприємця
8
Міжнародний день грамотності
Міжнародний день солідарності журналістів
9
Міжнародний день краси
День тестувальника
День дизайнера-графіка
10
Усесвітній день запобігання самогубствам
111213
День програміста
День українського кіно
День фізкультури і спорту
14
День працівників нафтової, газової тa нафтопереробної промисловості
День танкових військ
15
Міжнародний день демократії
16
Міжнaродний день охорони озонового шару
17
День HR-менеджера
День рятувальника
181920
День рекрутера
День винахідника і раціоналізатора
День фармацевтичного працівника
21
День працівника лісу
День миру
Міжнародний день миру
22
День партизанської слави
2324252627
День туризму
День вихователя і всіx дошкільних працівників
28
День машинобудівника
2930
День всиновлення
Міжнародний день перекладача
Всеукраїнський день бібліотек
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!