Коли традиційні компоти набридли, можна спробувати напій з ревеня. Ця рослина - кладезь вітамінів. Готувати його просто і швидко, а компот виходить ароматним і дуже смачним.
Освіжаючий, з легкою кислинкою. Від такого компоту відмовитися складно. На його приготування піде 20 хвилин. Секрет неповторного смаку напою полягає в основному інгредієнті - ревені.
Рецепт приготування компота з ревеня
Компот можна готувати виключно з вревеня, тоді вийде кисленький напій, добре втамовує спрагу в спеку. Щоб досягти більш насиченого смаку, доведеться додати до стеблів рослини інші фрукти або ягоди, або і те, і інше.
Інгредієнти для компота
500 г стеблів ревеня
200 г чорної або червоної смородини
1 яблуко
2 л води
120 г цукрового піску.
Кількість цукру можна варіювати, залежно від смакових уподобань. Одні люблять солодкі компоти, інші нейтральні.
Інструмент приготування компота
Помити ревінь. Зрізати листя і нижні частини. Очистити стебла від шкірки.
Нарізати стеблі ревеня брусочками по 1-2 см кожен.
Помити яблуко. Вилучити з нього серцевину. Нарізати плід дольками.
Смородину можна використовувати свіжу і заморожену. Її перед приготуванням потрібно обов 'язково помити.
Налити воду в катрулю. Довести до кипіння.
Додати у воду цукровий пісок, прокип 'ятити 1 хвилину.
Першим слід запустити в окріп ревінь.
Через 5 хвилин до стеблів потрібно відправити яблуко. Поварити ще 1 хвилину.
Кинути в напій смородину. Після цього компот можна сміливо прибирати з плити. Накрити каструлю фарбою. Це дозволить напою добре настоятися і стати більш ароматним.
Перед подачею на стіл компот потрібно охолодити.
Цей компот не просто стане улюбленим напоєм дітей і дорослих, а й підвищить імунітет людини.
Корисна порада
Стеблі ревеня відрізняються кислинкою, а тому поєднуються з багатьма плодами.
Фрукти і ягоди вдало доповнюють смак ревеня:
яблуко
груша
апельсин
лимон
персик
нектарин
зливання
абрикос
полуниця
земляника
вишня
черешня
черемуха
чорна смородина
крижівник.
Приємний відтінок компоту з ревеня надає також шипшина та імбир. Вибір добавки залежить від уподобань господині. Можна сміливо вмикати фантазію і хоч кожен день дивувати домочадців смачним напоєм.
Джерело
https://publish.com.ua/kulinariia/yak-prigotuvati-smachnij-kompot-z-revenya.amp.html