Як приготувати смачний компот з ревеня

Як приготувати смачний компот з ревеня

Коли традиційні компоти набридли, можна спробувати напій з ревеня. Ця рослина - кладезь вітамінів. Готувати його просто і швидко, а компот виходить ароматним і дуже смачним.

Освіжаючий, з легкою кислинкою. Від такого компоту відмовитися складно. На його приготування піде 20 хвилин. Секрет неповторного смаку напою полягає в основному інгредієнті - ревені.

Рецепт приготування компота з ревеня

Компот можна готувати виключно з вревеня, тоді вийде кисленький напій, добре втамовує спрагу в спеку. Щоб досягти більш насиченого смаку, доведеться додати до стеблів рослини інші фрукти або ягоди, або і те, і інше.
Інгредієнти для компота

500 г стеблів ревеня
200 г чорної або червоної смородини
1 яблуко
2 л води
120 г цукрового піску.

Кількість цукру можна варіювати, залежно від смакових уподобань. Одні люблять солодкі компоти, інші нейтральні.
Інструмент приготування компота

Помити ревінь. Зрізати листя і нижні частини. Очистити стебла від шкірки.
Нарізати стеблі ревеня брусочками по 1-2 см кожен.
Помити яблуко. Вилучити з нього серцевину. Нарізати плід дольками.
Смородину можна використовувати свіжу і заморожену. Її перед приготуванням потрібно обов 'язково помити.
Налити воду в катрулю. Довести до кипіння.
Додати у воду цукровий пісок, прокип 'ятити 1 хвилину.
Першим слід запустити в окріп ревінь.
Через 5 хвилин до стеблів потрібно відправити яблуко. Поварити ще 1 хвилину.
Кинути в напій смородину. Після цього компот можна сміливо прибирати з плити. Накрити каструлю фарбою. Це дозволить напою добре настоятися і стати більш ароматним.
Перед подачею на стіл компот потрібно охолодити.

Цей компот не просто стане улюбленим напоєм дітей і дорослих, а й підвищить імунітет людини.
Корисна порада

Стеблі ревеня відрізняються кислинкою, а тому поєднуються з багатьма плодами.

Фрукти і ягоди вдало доповнюють смак ревеня:

яблуко
груша
апельсин
лимон
персик
нектарин
зливання
абрикос
полуниця
земляника
вишня
черешня
черемуха
чорна смородина
крижівник.

Приємний відтінок компоту з ревеня надає також шипшина та імбир. Вибір добавки залежить від уподобань господині. Можна сміливо вмикати фантазію і хоч кожен день дивувати домочадців смачним напоєм.

Джерело

https://publish.com.ua/kulinariia/yak-prigotuvati-smachnij-kompot-z-revenya.amp.html

Календар свят

Січень, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Новий рік
2345
6
Хрещення Господнє (Богоявлення)
Святвечір
7
Різдво Христове (старий стиль)
89101112
1314
Новий рік (старий стиль)
1516171819
Хрещення Господнє (Богоявлення) [старий стиль]
20
День Автономної Республіки Крим
2122
День Соборності тa Свободи України
232425
День студента (Тетянин день)
26
Всесвітній день митниці
День працівника контрольно-ревізійної служби України
27
Міжнародний день пам'яті жертв Холокоста
2829
День пам'яті героїв Крут
День працівника пожежної охорони
3031
Міжнародний день ювеліра
  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!