Як приготувати смачний компот з ревеня

Як приготувати смачний компот з ревеня

Коли традиційні компоти набридли, можна спробувати напій з ревеня. Ця рослина - кладезь вітамінів. Готувати його просто і швидко, а компот виходить ароматним і дуже смачним.

Освіжаючий, з легкою кислинкою. Від такого компоту відмовитися складно. На його приготування піде 20 хвилин. Секрет неповторного смаку напою полягає в основному інгредієнті - ревені.

Рецепт приготування компота з ревеня

Компот можна готувати виключно з вревеня, тоді вийде кисленький напій, добре втамовує спрагу в спеку. Щоб досягти більш насиченого смаку, доведеться додати до стеблів рослини інші фрукти або ягоди, або і те, і інше.
Інгредієнти для компота

500 г стеблів ревеня
200 г чорної або червоної смородини
1 яблуко
2 л води
120 г цукрового піску.

Кількість цукру можна варіювати, залежно від смакових уподобань. Одні люблять солодкі компоти, інші нейтральні.
Інструмент приготування компота

Помити ревінь. Зрізати листя і нижні частини. Очистити стебла від шкірки.
Нарізати стеблі ревеня брусочками по 1-2 см кожен.
Помити яблуко. Вилучити з нього серцевину. Нарізати плід дольками.
Смородину можна використовувати свіжу і заморожену. Її перед приготуванням потрібно обов 'язково помити.
Налити воду в катрулю. Довести до кипіння.
Додати у воду цукровий пісок, прокип 'ятити 1 хвилину.
Першим слід запустити в окріп ревінь.
Через 5 хвилин до стеблів потрібно відправити яблуко. Поварити ще 1 хвилину.
Кинути в напій смородину. Після цього компот можна сміливо прибирати з плити. Накрити каструлю фарбою. Це дозволить напою добре настоятися і стати більш ароматним.
Перед подачею на стіл компот потрібно охолодити.

Цей компот не просто стане улюбленим напоєм дітей і дорослих, а й підвищить імунітет людини.
Корисна порада

Стеблі ревеня відрізняються кислинкою, а тому поєднуються з багатьма плодами.

Фрукти і ягоди вдало доповнюють смак ревеня:

яблуко
груша
апельсин
лимон
персик
нектарин
зливання
абрикос
полуниця
земляника
вишня
черешня
черемуха
чорна смородина
крижівник.

Приємний відтінок компоту з ревеня надає також шипшина та імбир. Вибір добавки залежить від уподобань господині. Можна сміливо вмикати фантазію і хоч кожен день дивувати домочадців смачним напоєм.

Джерело

https://publish.com.ua/kulinariia/yak-prigotuvati-smachnij-kompot-z-revenya.amp.html

Календар свят

Листопад, 2025
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
День працівника соціальної сфери
3
День інженерних військ
День ракетних військ тa артилерії
4
День залізничника
56
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля під час війни і збройих конфліктів
789
Всеукраїнський день працівників культури тa майстрів народного мистецтва
10
Міжнародний день бухгалтера
11121314
Всесвітній день боротьби пpоти діабету
Міжнародний день логопеда
1516
Міжнародний день терпимості
День працівників радіо, телебачення і зв'язку
Всесвітній день пам'яти жертв ДТП
День працівників сільського господарства
17
День студента
Міжнародний день студентів
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легенів
18
День сержанта ЗСУ
19
День працівників гідрометеорологічної служби
День скловиробника
20
Всесвітній день дитини
День індустріалізації Африки
21
Всесвітній день телебачення
День Гідності та Свободи
День десантно-штурмових військ
22
Дeнь пам'яті жертв голодоморів
23
2425
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію насильства відносно жінок
262728
День працівника фінансового моніторингу
2930
Міжнародний день захисту інформації

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!