Інгредієнти:
Скумбрія свіжоморожена - 1 рибина;
Цибуля ріпчаста - 1 штука;
Сметана - 300 грамів;
Лимон - 1 штука;
Олія - 50 грамів;
Оливки - 5-10 штук;
Зелень - зелена цибуля, кріп - 50 грамів;
солоні огірки - 1 штука;
Сіль - за смаком;
Чорний перець - за смаком.
Приготування:
Готуємо рибу. Розморожуємо, розрізаємо черевце, потрошимо, відрізаємо голову з хвостом і плавцями.
Тушку промиваємо, нарізаємо на порціонні шматочки.
Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями.
Наливаємо в сковороду олію, викладаємо цибулю.
Підсмажуємо цибулю під кришкою 10 хвилин.
Поверх цибулі викладаємо рибу, солимо і перчимо.
Відрізаємо від лимона кілька скибочок, кидаємо до риби.
Заливаємо сметаною.
Накриваємо сотейник кришкою, залишаємо до готовності.
Прикрашаємо оливками, зеленню, нарізаними кружальцями солоними огірками.
На гарнір до тушкованої скумбрії можна приготувати картопляне пюре або рис.