Інгредієнти:
качиний каркас - 1шт.
локшина - 400 грамів
картопля - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
морква - 1 шт.
червоний перець чілі - 1 шт.
перцю горошком - 1 чайна ложка
оцет - 2 ст. ложки
зелень цибулі.
локшина
борошно — 400 грамів,
вода — 80 мл,
яйця — 3 шт,
сіль — 1 ч. л.
лавровий лист - 1 листок
Приготування:
Залийте дрібно порізаний перець чілі оцтом. Залиште мінімум на 2 години настоятись.
Залийте каркас з іншими інгредієнтами для бульйону 3 літрами холодної води. Додайте перець горошком, очищену цілу цибулину, очищену морквину.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь так, щоб бульйон тільки легенько побулькував. Варіть 1,5 -2 години.
Тим часом приготуйте локшину
Борошно просіяти в миску. Додати в борошно яйця. Замісити тісто. У воді розчинити сіль. Додати воду в миску з борошном і яйцями.
Замісити круте тісто, зібрати все тісто з країв миски в кулю. Помістити тісто в пакет і залишити на 20 хвилин.
Розділити тісто на 4 частини. Кожну частину розкачати в пласт, як можна тонше. Пласти тіста присипати борошном і залишити на 10 хвилин.
Згорнути рулетом і нарізати на смужки. Розгорнути смужки тіста і викласти на пергамент або обробну дошку, присипану борошном. Локшина готова.
Повертаємося до супу.
Залишки м'яса на каркасі повинні добре відставати від кісток. Відділяємо їх в тарілку.
Відділене від кісток качине м'ясо покладіть в бульйон разом з дрібно порізаною картоплею і лавровим листом. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до готовності. Виймаємо і ріжемо моркву на круждальця. Цибулину видаляємо.
Готову локшину слід додавати в бульйон в останню чергу і варити 3-4 хвилини.
Зніміть качиний суп з вогню. Налийте суп так, щоб у кожній було кілька шматочків м'яса, кружалець моркви, дольок картоплі. Щедро посипте зеленою цибулею і додайте 1-2 ложки оцтової заправки з перцем чілі.