Правильне харчування займає перше місце на шляху до хорошого самопочуття і довголіття, тому просто необхідно захищати нашу щитовидну залозу корисною і смачною їжею.
Червона риба – лосось, сьомга, форель, горбуша.
Багате джерело корисних жирних кислот омега-3, необхідних для злагодженої роботи щитовидної залози. Вживай по шматочку червоної рибки, як можна частіше.
Крабове мясо та морепродукти. Містять вітамін В12 і цинк, який стимулює імунітет нашого організму. Зверни увагу: консервоване крабове м’ясо теж зберігає свої корисні вастивості.
Яблука – коктейль корисних властивостей. Благотворно впливають на всі системи організму, вбиваючи хвороботворні бактерії. Для щитовидки цінні тим, що захищають від ракових клітин.
Морська капуста. Містить йод і ще 40 вітамінів і елементів, які захищають від хвороб щитовидної залози.
Цибуля. Корисна для щитовидної залози, печінки і серця. Містить масу мікроелементів, які зміцнюють імунітет.
Чорниця. Ця ягода – рекордсмен за вмістом антиоксидантів. Допомагає усунути гормональні збої в роботі щитовидної залози.
Горіхи з медом. Допоможуть розворушити ледачу щитовидну залозу. Розімни в ступці ядра 3-4 волоських горіхів, змішай зі столовою ложкою меду і з’їси вранці натщесерце. Приймай такі «ліки» щодня протягом 1-2 тижні.
Лимон з медом. Активізують роботу щитовидки. Ретельно вимий 2-3 лимона, натри їх на дрібній тертці разом зі шкіркою, щоб вийшов склянку однорідної маси. Змішай її з рівною кількістю меду. Приймай отримане «ліки» по 1 ст. л. 3 рази на день в проміжках між їжею.