Інгредієнти:
кілька в томаті – 1 банка (240 г),
капуста свіжа – 300 г,
картопля – 3–4 шт.,
квасоля – 1 склянка,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
буряк (невеликий) – 1 шт.,
олія – для смаження,
вода холодна – 3 л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
часник – 1–2 зубчики,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.
Квасолю замочити заздалегідь у холодній воді на кілька годин, а краще на ніч.
Потім воду злити, налити в каструлю свіжу воду і варити квасолю приблизно годину.
Поки квасоля вариться, нашаткувати капусту, картоплю почистити і порізати кубиками.
Моркву, буряк і цибулю почистити, моркву і буряк натерти окремо на крупній тертці, цибулю дрібно порізати.
Моркву і цибулю злегка обсмажити на олії, трохи посолити і поперчити, буряк окремо потушкувати на іншій сковороді під кришкою до м’якості.
Коли квасоля провариться, додати до неї порізану капусту, потім, коли вода знову закипить, — викласти в каструлю порізану картоплю, моркву з цибулею і варити хвилин 10–15.
За тим додати кільку в томаті, перемішати, а через 5 хвилин додати тушкований буряк і подрібнений часник.
Якщо треба, борщ можна ще трохи посолити і поперчити.
Після того, як додали буряк, борщ краще прибрати з вогню, це потрібно, щоб зберігся красивий колір страви.
Дати настоятися під кришкою 15–20 хвилин.
Подаючи на стіл, можна в тарілку всипати порізану зелень, додати сметану.