Інгредієнти:
Хек - 700 г (2-3 рибини)
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Сметана (10%) - 70 г
Твердий сир - 120 г
Вода - 2 ст. л.
Рослинна олія - 1 ст. л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Моркву натерти на великій тертці. Цибулю нарізати чвертькільцями.
Дно дека змастити олією. Викласти туди третину від загальної кількості підготовленої моркви та цибулі.
Помити хека, обсушити паперовим рушником і нарізати на порційні шматочки.
Викласти рибу на деко поверх подушки з моркви й цибулі. Скропити хека лимонним соком, посолити і поперчити до смаку.
Сметану розбавити водою до рідкого стану, щоб вона вільно стікала з ложки.
Поверх риби викласти решту овочів. Можна знову посолити страву за смаком. Полити хека з овочами зверху сметаною сумішшю.
Сир натерти на великій тертці і посипати рибу зверху. Відправити деко в духовку на 30 хвилин при температурі 200°С, до утворення апетитної скоринки.