Інгредієнти:
- очищене насіння соняшника - 2 склянки ;
- борошно - 1,5 склянки;
- цукор - 1 склянка;
- вода - півсклянки;
- соняшникова олія - 150 мл.
Приготування
Насіння обсмажуємо і прокручуємо на м’ясорубці.
Борошно обсмажуємо на сухій сковорідці до ніжно-золотистого кольору.
Змішуємо обидва інгредієнти до однорідності.
З цукру і води, помішуючи, варимо сироп на середньому вогні, 10 хвилин з моменту закипання. Продукт не повинен бути дуже рідким, але і занадто густим теж. Як тільки цукор розчинитися, можна не мішати.
Змішуємо масу з насінням, соняшникову олію і сироп за допомогою міксера.
Коли маса стала однорідною, викладаємо її в форму, застелену целофаном, добре утрамбовуємо і розрівнюємо.
Зверху нагнітаємо.
Ставимо в холодильник на 3 години.